МИЛИОНСКИ аудиторијум је, сваке вечери на Пинку, до увођења ванредног стања, нетремице пратио нове епизоде серије "Црвени месец", жељно ишчекујући тренутак када ће се главни јунаци (Ивана Дудић и Милош Ђуровић), коначно изборити за своју срећу. Љубавна прича лепе ћерке аустроугарског дипломате Софије Бауман и храброг српског официра Николе Станимировића, која се дешава после победе Србије у балканским ратовима, а уочи Првог светског рата, најзад ће добити епилог. Наставак снимања историјске теленовеле, у Пинковом филмском граду у Шимановцима, заказан је за понедељак, открива за "Новости" редитељ и сценариста Роман Мајетић.


- Остало нам је десетак дана снимања. Због паузе од два месеца у емитовању, радимо пет уводних епизода које ће бити сажетак досадашњих дешавања. Верујем да ће публици ова форма епизода бити занимљива, јер ће свака бити попут филма од сат и по. Испратићемо главну љубавну причу и окоснице других прича, а одмах потом биће приказано 10 финалних епизода. Емитовање 15 епизода у плану је од 1. јуна - каже Мајетић и наглашава да ће се на сету строго поштовати мере заштите, - Врло стриктно ћемо се придржавати мера дезинфекције и контроле температуре приликом уласка у студио. На сету нас увек има много, али радимо у две екипе са по 50 људи, испред и иза камере. На првом месту нам је да останемо здрави.


Верујем да прописане мере неће утицати на радњу серије, јер нам нису преостале сцене секса.


Али, зато је остало најслађе парче приче, поручује Ђуровић, који није желео да открива шта ће се догодити са Баумановом и Станимировићем.


Прочитајте још: ОФИЦИР У ЉУБАВНОМ ТРОУГЛУ: Нова домаћа мелодрама "Црвени месец"


- Крај ће бити неочекиван. Ликови Софије и Николе су се увукли људима у домове. Гледаоцима сигурно недостајемо, јер нису добили заокружену причу - каже Ђуровић и признаје да једва чека да види стару екипу на окупу.


- Завршетак снимања неће бити дуг. Биће то опроштајних десетак дана, зато једва чекам да се вратимо на сет, дружимо и прославимо последњу клапу. Највише ми недостаје дивна екипа, посебно онај део иза камере. Када на сету проведеш више од девет месеци, сродиш се са свима са којима проживљаваш и лепе и тешке тренутке.


ПОЛИЦАЈЦИ И ВОЈНИЦИ ВОЛЕ ДА МЕ ЗОВУ КАПЕТАНЕ


ГЛУМАЦ Милош Ђуровић каже да му прија што су се гледаоци везали за лик капетана Станимировића, који тумачи у серији "Црвени месец".


- Заустављају ме на улици и питају када ће видети крај. Прија ми да ме препознају као Николу. Посебно сам драг полицајцима и војницима, који воле да ме зову капетаном.