ЕГЗИТОВ Си стар фестивал у Умагу, због пандемије корона вируса одложен је за догодине али је путем интернета, вртоглавих пола милиона фанова широм планете ипак „скокнуло“ до хрватског приморја да би током четири ноћи, од 21. до 24. маја гледали први регионални стриминг фестивал. То потврђују у Егзит тиму и истичу да је на званичним страницама Си стар и Егзит фестивала, емитовано укупно 16 концерата снимљених од 2017. до 2019. године.

-Овогодишња летња туристичка сезона већ је требало традиционално да стартује из Умага, али је протеклог викенда у живописном истарском граду било необично тихо. Уместо с фестивалских бина, грмело је изнад мора, а уместо десетина хиљада посетилаца, једино се јак пљусак спустио у умашку лагуну Стела Марис.


Ипак, нису све вести с Јадрана лоше, јер иако су ове године изостали економски ефекти Си Стар фестивала, они промотивни били су јачи него икад пре- поручују из Егзит тима.


Си Стар ће бити одржан 2021. године а Егзит тим је хитним преговорима осигурао права на емитовање снимака музичких суперзвезда као што су легендарни хитмејкер Фетбој Слим и хип хоп богови Ву-Танг клан у једном од најређих концертних снимака доступних у претходној деценији.


Уз њих публика је, по правој фестивалској сатници, имала прилике да ужива у наступима техно богиње Нине Кравиц, италијанске звезде ди џеј Спилера, британских дабстеп мајстора Модестеп, регионалних титана Дубиозе Колектив, Умека, Петра Дундова, Марка Настића, група Хладно пиво, Урбан &4, Елементал, Ниплпипл, Војка В, Сасје, те великог Бајаге и његових Инструктора.


Четврто издање Си Стара с комплетним до сад потврђеним програмом пребачено је на нове датуме у 2021. години. Нови фестивалски термин још је бољи, јер је недељу дана ближи лету, па ће нас у петак 28. и у суботу 29. маја 2021. дочекати један од највећих хип хоп састава у историји Сајпрес (Cypress Hill), техно суперзвезда Амелија Ленс, италијанска хит сензација Медуза, највећи бенд наше регије Дубиоза Колектив, словеначки електронски маг Умек и рап величанство Војко В.


ЕГЗИТ У АВГУСТУ


-Поздрављамо најаву везану за могућност да се у августу деси Егзит фестивал, а самим тим и друге манифестације у Србији. То је сјајна вест за све људе у нашој земљи, јер се мало ко надао да ће епидемиолошка ситуација у Србији, као и већини европских земаља, овако брзи да се поправи. Ово је одлична вест и за српски туризам и младе људе у нашој земљи, јер са домаћим манифестацијама идеја провођења лета у Србији постаје далеко атрактивнија- кажу у Егзит тиму и истичу да остају отворена питања у вези са форматом манифестације који ће бити дозвољен као и да су спремни да драстично смање капацитет фестивала и ограничимо посетиоце на домаћу и регионалну публику.