Уги најбољи пас глумац у Кану у последњих 20 година

Танјуг

петак, 22. 05. 2020. у 23:33

Уги најбољи пас глумац у Кану у последњих 20 година

EPA/MICHAEL NELSON

Уги, који је награду Палм дог за најбољег пса глумца у филму приказаном на канском фестивалу добио 2011, умро је у 13. години 2015.
Уги, Џек Расел теријер који је улогом у Оскаром награђеном филму "Уметник" освојио срца гледалаца, данас је ушао у историју Канског фестивала, након што му је додељена "Псећа палма свих псећих палми" (Палм Дог оф Палм Догс) за најбољег пса-глумца за 20 година од како се та награда додељује.


"Уги би био веома поносан", рекао је његов тренер Омар фон Милер, примајући трофеј-огрлицу у друштву Угијевог дублера Даша.


Уги, који је награду Палм дог за најбољег пса глумца у филму приказаном на канском фестивалу добио 2011, умро је у 13. години 2015, преноси Ројтерс.


Прославио се глумећи сапутника француског глумца Жана Дижардана у црно-белом филму који говори о звезди немог филма чија каријера пропада када звучни филм почне да осваја Холивуд.


Уги је био први пас који је оставио отиске шапа испред Кинеског позоришта Грауман на булевару Холивуд у Лос Анделесу, поред звезда као што су Мерилин Монро, Џони Деп и Клерк Гејбл.


Присуствовао је и церемонијама доделе награда Златни Глобус и Оскар.


Иако је овогодишњи кански фестивал отказан због пандемије Корона вируса, организатор награде "Палм дог" Тони Роуз био је решен да награда мора да буде додељена.


Прочитајте још: У загрљају ратног друга


"Када је прошле године Квентин Тарантино улетео у собу и узео огрлицу са великим поносом и ентузијазмом, помислио сам да то показује да је Палм дог на мапи", рекао је Роуз.


Награду је прошле године освојио Бренди, пит-бул који је играо пса Бреда Пита у Тарантиновом филму "Било једном у Холивуду", а ове године је жири састављен од водећих филмских критичара одлучио да Палм дог за последњих 20 година, колико се додељује, припадне Угију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације