ОРГАНИЗАЦИЈА која окупља композиторе и текстописце - Сокој, након што је поделила својим угроженим члановима помоћ од 24.000 динара, сада се одлучила на још један подстрек ствараоцима, те ће уметници ускоро добити средства из Фонда за културна давања. Многима ће то бити једина могућност да доврше своје музичке пројекте у временима када се од музике може веома тешко живети, јер су забрањени концерти, свирке, свадбе, фестивали...

- Уметници ће ускоро добити средства за своје пројекте - поручује директор Сокоја Дејан Манојловић. - Рад на оцени материјала, који је послат на конкурс Фонда за културна давања, у уобичајеној је фази. Формиране комисије по врстама музике (сериозна, џез, народна и популарна) имале су огроман и одговоран посао, који су успешно завршиле.


Коначна одлука је на овом органу, који ће по плану своју годишњу седницу одржати најдаље до краја маја ове године.


- Напомињем да се средства не дају свим апликантима, аутоматски, зато и постоје комисије које врше селекцију - каже Манојловић. - Ниво предложених средстава за ову намену ће бити негде у висини прошлогодишњег, али коначну реч даје Скупштина Сокоја.

Додаје да запослени још раде од куће, као што су радили у протеклих скоро месец и по дана и тако ће и остати за оне који не буду одређени да раде у згради Сокоја. Од 1. јуна, ако све буде у реду, сви ће поново бити на својим радним местима.