Случај старлете Саре Масони (Сораја Вучелић) која је са Основним државним тужилаштвом пре недељу дана постигла споразум о казни од 500 евра коју ће уплатити у добротворне сврхе, због кршења привремених мера донесених због спречавања пандемије корона вируса, што је изазвало жестоке реакције, поново интригира јавност.

Наиме, из Основног државног тужилаштва у Пљевљима, саопштено је да је стављена ван снаге одлука о примени института одлагања кривичног гоњења у овом случају и да ће се Сораји (34) и Подгоричанки М.М. (33) судитие у Основном суду у Жабљаку, због непоступања по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.


-Основно државно тужилаштво у Пљевљима поднело је оптужни предлог против С.М. и М.М. којим се предлаже да се пред Основним судом у Жабљаку одржи главни претрес и да се окривљене С.М. и М.М. огласе кривим за наведено кривично дело, саопштила је портапролка ОДТ У Пљевљима, тужитељка Наташа Бајчета.


Сораја и Подгоричанка су пре недељу дана, како је званично саопштено, ухваћене у кршењу две привремене мере у једној викендици у селу Борје надомак Жабљака, која је туђе власништво, а на терет им јестављено кршење две привремене мере-непоседовање потврде о изузетку од забране међуградског саобраћаја, и забране окупљања у објектима становања лицима која нису чланови заједничког породичног домаћинства.