Бивши кошаркаш Звезде оборио РЕКОРД у Слагалици: Погледајте импресиван наступ о коме сви причају (ВИДЕО)

Novosti online

четвртак, 23. 04. 2020. у 00:10

Бивши кошаркаш Звезде оборио РЕКОРД у Слагалици: Погледајте импресиван наступ о коме сви причају (ВИДЕО)
Импресиван је био наступ Душана Мацуре, бившег кошаркаша Црвене звезде, који је освојио чак 422 поена
Популарни квиз Слагалица је добио новог рекордера!

Импресиван је био наступ Душана Мацуре, бившег кошаркаша Црвене звезде, који је освојио чак 422 поена! Претходни рекорд је тако поправљен за 18, а држао га је до синоћ Раде Гољовић.

Мацура се овим убедљивим тријумфом пласирао у полуфинале Слагалице, а на импресивном резултату му је прва честитала водитељка Милица Гацин.

- Честитам, изванредно. Прво, честитам на проласку у полуфинале, а затим на рекорду који сте поставили у овом тренутку. Ви сте такмичар са највећим бројем поена у четврфиналу од када постоји овај систем такмичења у ТВ Слагалици. То је нешто више од годину дана - рекла је водитељка Милица Гацин Душану који јој се захвалио.

Душан Мацура је играо у Звезди и био део генерације која је у сезони 1997/1998 стигла до финала Купа Радивоја Кораћа (тада међународног такмичења) у коме је поражена од Меше из Вероне. Црвено-бели су славили у Италији у првом мечу са 74:68, али су затим поражени у Пиониру резултатом 73:64:

Играо је на позицији центра, а висок је 211 центиметара, а током каријере је носио и дресове Бариренса, Гимле и Квелуза Синтра из Португала. Био је репрезентативац наше државе у млађим категоријама и са 18 година најављиван као ново велико име кошарке, али никада није испунио огромна очекивања.