ПРЕКО двадесет популарних домаћих јавних личности, окупило се претходних дана путем интернета како би дали једногласну подршку и показали захвалност за хиљаде волонтера који током ванредног стања помажу најугроженијима.

Они су снимили своје деонице за песму и спот под називом „Љубав увек враћа“, а ову супергрупу чине музичари Неле Карајлић, Марко Луис, Бојан Ивковић, Сашка Јанковић, Невена Филиповић и Жарко Ковачевић из групе САРС, глумци Ненад Окановић, Јелена Гавриловић, Иван Босиљчић, Виктор Савић и Марко Васиљевић, спортисти Бранко Лазић, Ненад Пагонис, Горан Милојевић, Огњен Јарамаз, те новинари Галеб Никачевић и Драгана Косјерина.

Прочитајте још: Никада нисте видели Наташу Беквалац у оваквом издању: Како певачица проводи дан у карантину (ФОТО)

Текст су писали Маша Вујошевић, Милица Димитрић, Ненад Окановић, Ненад Пирнат и Невена Филиповић, а композитори и аутори аранжмана су Бојан Ивковић, Невена Филиповић и Никола Радивојевић. Бенд који је све одсвирао и снимио на даљину чине кубанска басисткиња Ниувyс Сабоурнин, бубњар Себастијан Керекеш, гитариста Бранко Тријић, пијаниста Иван Алексијевић и Боки Ивковић на перкусијама.


Техничку и логистичку подршку пружили су ЕXИТ фондација, која већ недељама окупља волонтере кроз своју акцију „Супер Комша“, ЕТМ продукција Ненада Окановића и Бојана Ивковића, 3ПИО Студио, Аналог Миндс, као и платформа "Србија ствара заједништво" кроз коју је и иницирана идеја за ову акцију.

Глумца Ненада Окановића сви познају као изузетно енергичну особу, а то се показало и приликом ове акције која је урађена у досад незабележеним условима – на даљину. Упркос свим изазовима са којима се сусрео током организације, нашег познатог глумца радује једно: „Све своје разлике и мишљења, каквих би иначе било у оваквим акцијама које се раде месецима, ми смо ставили по страни и рекли да нас занима само једно – помоћ онима којима се ових дана налазе у незавидној ситуацији“, каже Окановић и додаје: „Кад смо деца, сањамо да заиграмо у репрезентацији, а данас играмо сви. Поред лекара и сваки волонтер, свако од свих нас данас, ко помогне да старији имају основне намирнице и лекове док су у изолацији, и сви који остану код куће, хероји су којима ни десет оваквих песама није довољно да се захвалимо, али се надам да смо то бар са овом једном успели да покажемо. Ми ово мислимо, ми ово осећамо, хвала вам“.Перкусиониста и вокал Бојан Ивковић, познат по фуриозним свиркама са Васил Хаџиманов бендом, наводи му је драго да су се у ово тешко време колеге окупиле око исте идеје и да је свако дао допринос, али и да се нада да ће се овом песмом код људи пробудити најфинија осећања, те да ће наставити да помажу својој околини и после ове ситуације.


Певач популарне групе С.А.Р.С. Жарко Ковачевић не крије одушевљење што је могао да буде део овога и да својим гласом позове људе на акцију: „Надам се да ће се доста људи одазвати и да ће волонтирањем помоћи нашим суграђанима којима је помоћ неопходна“ навео је Ковачевић, а управо зато, како и сама песма каже „Дигни сада главу немој да се бојиш, старији и немоћни, ти за њих се бориш!“


"Љубав увек враћа

Кроз глуву тишину, пробија се глас,

на језика много, зове сад све нас.

Ако душа спава светом влада мрак,

за друге и себе мораш бити јак!

Покрени се, дај се, чујеш – неком’ требаш,

нигде нећеш стићи, ако сад се предаш.

Заборави журбу, време већ је стало

другоме је много, за тебе је мало!

Дигни главу горе, сад се звезде броје,

Немоћни и слаби, твоја дужност то је.

Љубав увек враћа нашем свету боје,

Сад је дошло време, брини за људе своје.

Заустави речи, нек се дела броје,

Пробуди и наду, даруј време своје.

Постани волонтер, помоћ пружи свима,

Насмеј се, ниси сам, јер пуно нас има!

Чак из своје собе, ти помажеш исто,

треба овом свету твоје срце чисто.

Остани код куће, лекару помози,

Лек је испред нас, баш у нашој слози

Дигни сада главу немој да се бојиш,

старији и немоћни, ти за њих се бориш!

Они су нам увек пружали топлину,

нека сада твој глас укроти тишину!

Дигни главу горе, сад се звезде броје,

Немоћни и слаби, твоја дужност то је.

Љубав увек враћа нашем свету боје,

Сад је дошло време, волонтирај, волонтирај,

волонтирај за људе своје!"


(Блиц)