РЕДИТЕЉСКИ деби Гордана Кичића, филм "Реална прича", после великог успеха у биоскопима стићи ће на ТВ екране као серија од десет епизода, која би требало да се емитује с јесени на Првом програму РТС.


- Серија ће се звати "Мама и тата се играју рата". Половину епизода сам режирао ја, а другу половину Владимир Тагић, који је режирао серије "Сумњива лица" и "Јутро ће променити све". Првих пет епизода се отприлике поклапа са филмом "Реална прича", а остале су потпуно нове - открива за "ТВ новости" Гордан Кичић, који је био и продуцент, и косценариста, и главни глумац у филму.


Драмска комедија "Реална прича" прати глумца Вељка Радисављевића, коме се чини да се цео свет уротио против њега. Чека велику улогу која ће променити све, на ивици је развода од незадовољне, али брижне, супруге Јадранке (игра је Нина Јанковић), а мора да поправља и однос са ћеркицом Видом (Лена Лазовић), која је престала да говори, исказујући тако бунт због несређених породичних односа.


- Мислим да је назив серије духовит и тачан. Осећали смо да је то права ствар пошто имамо и једну и другу "ратну" страну. У серији ћемо пратити причу целе породице, која је истовремено духовита, емотивна и тужна. Када је "Реална прича" недавно приказана на РТС, звало ме је много људи и добио сам невероватан број порука на свим друштвеним мрежама. Најчешћи коментар је био да је "Реална прича" свима потребна у данашње време. У њој имате и дозу хумора и дозу емоције и искрености, а таква ће бити и серија - објашњава Кичић.


Паралелно са филмом снимана је и серија, а ванредно стање у Србији због епидемије вируса корона затекло је екипу серије у фази постпродукције. Вишеструко талентовани Ненад Марић, познатији као Краљ Чачка, са братом Марком Марићем у карантину припрема музику за серију.


- Шаљемо једни другима музику, тон, слику и уклапамо их, па поново прослеђујемо путем "Витрансфера" и на друге начине. Онда гледамо и дорађујемо, тако то сада функционише. Необичне су околности - закључује уз осмех Гордан Кичић.


Сценарио филма "Реална прича", по мотивима сценарија Мирослава Момчиловића "Разведени", написао је Владимир Симић, док је косценариста, поред Кичића, био и Марко Манојловић. Велику глумачку екипу "Реалне пиче" чине Небојша Илић Циле, Бранимир Брстина, Катарина Гојковић, Светозар Цветковић, Војин Ћетковић, Горица Поповић, Ненад Јездић, Дејан Лукић, Милица Михајловић...