Слобода Мићаловић обратила људима шриом Србије због ванредног стања у земљи и позвала их на мир, а сада је отишла корак даље. Лепа глумица је уз фотографију из манастира Дечани исписала молитву:

 "Господе Исусе Христе Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере, светих славних Апостола, преподобних и богоносних отаца наших; Симеона Мироточивог и Светитеља Саве, Василија Острошког,Петра Цетињског, краља Стефана Дечанског и Симона преподобног; преподобне мајке Анастасије, Параскеве, Екатарине, Ангелине и свих светих, помилуј и спаси нас грешне. Амин", гласи објава Мићаловићеве у којој се моли за добро здравље свих људи у тешким временима.

"Зар неко образован у 21. веку може да верује да ће нас Параскеве и Ангелине спасити од грехова? Донирајте новац болницама, а не црквама", љутито је истакла жена у коментарима на Инстаграму, а Мићаловићева јој није остала дужна:


"А чему се ви надате? У шта ви верујете? За болнице се слажем, а пре тога шта сте ми написали је бесмислено да коментаришем."