ОВО ће брзо да прође, убеђен сам. Када погледам родитеље који су данима у кућном карантину или моје дете, јасно ми је да морам да будем ослонац и подршка на обе стране. Управо ми они дају снагу и вољу да будем насмејан. Овако за "Новости" отвара душу глумац Миљан Прљета, добитник Стеријине награде и "Зорановог брка", иза кога је велики број улога у позоришту, на филму и у ТВ серијама. Запамтили смо га као неустрашивог, прекаљеног ратника, мајора Танкосића, у теленовели "Црвени месец", чије је снимање прекинуто, због ванредног стања изазваног пандемијом. Наш саговорник је симпатије гледалаца крај малих екрана освојио и улогом инспектора-астролога Дејана Машића у "Истинама и лажима", а тренутно га гледамо у улози симпатичног и добродушног ветеринара Томе у породичној серији "Тате" на телевизији Прва.

Да ли сте се лакше прилагодили новим условима живота физички или психички?

- Физички је лакше увек, али не смемо да дозволимо да психички паднемо. Снага ума и духа је увек мотив да се издрже кризе. Са породицом сада уживам у времену које се појавило и вредностима које су нам свима фалиле.

Хоћете ли и ви, како кажу многи, мењати неке ствари у животу, када све ово прође?

- Ако нас је ово иоле променило набоље, а чини ми се да јесте јер су се појавиле неке вредности које су бежале пред нама у овим лудим временима, онда бих да те вредности остану што дуже у нама.

Да ли се сада више дружите са пријатељима?

- Наравно. Сваки дан се чујем са неким. Обећао сам себи да ћу сваки дан да позовем неке старије колеге или пријатеље који су у тоталној изолацији. Знате како се ти људи обрадују кад их позовете само да им кажете да мислите на њих и да их питате како су и да ли им треба нешто.

И како они још реагују на вашу пажњу?

- Обично после неколико реченица подршке, које упутим старијим људима, обрне се разговор, па крену они нас млађе да теше и да нас упозоравају да се пазимо. Питају врло често како они нама да помогну. То су ипак наши родитељи, наше баке и деке, који имају осећање бриге за нас. А кад се чујем са другарима и колегама, обично се шалимо, јер је смех инстинктивна реакција у стресним околностима. Буде нам лакше после разговора.

Шта бисте поручили нашим читаоцима?

- Будите здрави. Будите одговорни према себи и својој породици. Останите у својим домовима. Виша сила је у питању. Биће времена за посао и дружења. А када прође ова пошаст, задржите само племените вредности.