Певач Радиша Трајковић Ђани, његова жена Слађана Трајковић, али и фолкеров колега Митар Мирић, као и фудбалер Александар Пријовић, признали су данас кривицу на саслушању у Трећем основом тужилаштву и на основу споразума сагласили се да буду осуђени на по три месеца кућног затвора.

Осумњичени су боравили током дана у кафићу елитног хотела, дружили се, испијали пића, иако је забрањено окупљање у затвореном простору, а Ђани и Слађа су сада изнели више детаља о привођењу и свему што се догодило у претходна два дана.

 - Немам појма шта се десило. Нигде на вратима хотела није стајало да је забрањен улаз или да је само за госте хотела. Однели смо пријатељима лекове, а онда се у једном моменту појавио полицајац и тражили су легитимације. Показала сам му и питала га о чему се ради. У првом тренутку су ми рекли: "Ништа, само вршимо проверу". Пошто сми нису вратили документа, поново сам упитала у чему је проблем? Онда су ми рекли, имали сте среће. Питам како то мислите? Нико од вас није био у изолацији, али пошто сте прекршили полицијски час морате са нама у полицију. Одвели су нас у станицу на Новом Београду, тамо узели изјаву, а потом нам рекли да морамо да идемо у затвор јер смо прекршили мере вандредног стања. Нисмо смели да будемо на месту где је више од дведесет људи, али то нигде у хотелу није стајало, нити нас је неко упозорио о томе. Мислила сам да се неко шали са нама - тврди Слађа.

- Сваког посебно одводе у ћелију. Два дана су нас држали у притвору, сваког одвојено и нисмо могли ни да се видимо. Али, морам да кажем, дивни су људи, полиција и инспектори. Раде свој посао максимално перфектно и без грешке. Ми смо погрешили, нисмо требали да идемо у хотел, нисмо знали да је забрањено и да су таква правила. Једино што се су ми написали казну у животу то је било за појас и ово сада. Никада ништа нисам урадила лоше - додала је она, па наставила:

 - Уплашила сам се. Ужас је била прва ноћ у ћелији, не желим никоме никада да то доживи. Језиво искуство, мислила сам да је све ово кошмар што нам се дешава. Желим само да што пре прође све и да одем кући да се истуширам, одморим и наспавам. Нисмо излазили, нити смо имали потребу, ово је било први пут после много дана. Сви ме зову, никоме се не јављам. Идем кући да се одморим. Не могу више све ово - наводи певачева жена, док је Ђани навео:

- Веома ми жао што се десило. Непријатно ми је веома. Поштујем правила и нисам веровао да ово може да се догоди. Тачније немам ни једну казну, никада нисам осуђен, нити привођен. Ово ми је први пут. Ужаш је било у ћелији. Нисам ни спавао, две ноћи ока нисам склопио. Једва чекам да се све ово заврши и да се врати стари живот и све оно што је било пре овог страшног вируса. Одох да се одморим, не могу више.