Сахрањена Изета Беба Селимовић

ВН

12. 03. 2020. у 21:17

Сахрањена Изета Беба Селимовић
Дама севдаха испраћена на вечни починак у Сарајеву
НА сарајевском гробљу Баре јуче је сахрањена легендарна југословенска интерпретаторка севдалинки Изета Беба Селимовић, која је у уторак преминула у 81. години.

Прву даму севдаха, како су звали врсну певачицу која је оставила дубок траг у музици певајући "Плачем ја, плачеш ти", "Мене моја мајка гледа са чардака", "Крај потока бистре воде" или "У срцу моме живиш само ти", на вечни починак испратили су породица, родбина, многобројни пријатељи, колеге и поштоваоци Бебиног лика и дела.

А она је свој надимак добила још када се родила и била најмлађе дете у породици Селимовић. Браћа и сестре су стално понављали како је "мама родила бебу" и тако је Изети остао надимак који ће постати њено уметничко име.

Од велике певачице опростили су се Ханка Палдум, Бранка Соврлић, Сејо Питић, Назиф Гљива, Енвер Шардинија... Нажалост, комеморација у Народном позоришту у Сарајеву, која је требало да претходи сахрани, отказана је због епидемиолошке ситуације са вирусом корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Соко са Грмије

12.03.2020. 21:30

Лака јој црна земља. Сви који смо чули њен глас жалићемо што је Беба отишла. Али и бити захвални Богу што смо је слушали...

Samosvesna građanka

12.03.2020. 23:41

Ko ne zna šta je stvarno vrhunsko pevanje, neka pažljivo odsluša Bebinu intepretaciju pesme ,,Čempres viti, čempres ponositi'' i sve poravne pesme koje je snimila, Safetove intepretacije pesama ,,Ni bajrami više nisu kao što su nekad bili'', ,,Šehidski rastanak'' i/li ,,Braća Morići'' i sve ostale iz njegovog repertoara, Zaimovu intepretaciju pesme ,,Zelen lišće goru kiti'' ili Nedžadove intepretacije pesama ,,Na hastalu gori svijeća'' i ,,Ne klepeći nanulama''.

за почетак

13.03.2020. 11:50

@Samosvesna građanka - Грађанко, откуд не помену: Наду Мамулу, Зору Дубљевић, Ксенију Цицварић, Недељка Билкића, Јовицу Петковића...

Samosvesni gradjanin

14.03.2020. 17:32

@Samosvesna građanka - Ja ne znam šta je pevanje i muzika ali ću ipak poslušati Nadeždu Cmiljić,Mileta Petrovića,Radmilu Jagodic,Žiku Nikolića ,Andjeliju Milić,Danicu Obrenić.................PORAVNO