СМРТ легендарне интерпретаторке севдаха Бебе Селимовић потресла је многе поштоваоце добре песме у региону, али и њеног дугогодишњег пријатеља и колегу Неџада Салковића. Једини живи тумач традиционалне босанске песме из плејаде њених великана истиче да је одлазак чувене певачице велики губитак за музичку сцену целе бивше Југославије.

- Тешко ми је пало када сам чуо да је Беба преминула, били смо велики пријатељи, много смо заједно радили и песмом обишли свет - рекао је за "Новости" Неџад Салковић. - Била је права дама севдаха и омиљена у целој Југославији. Њен сценски наступ је био увек величанствен, а начин интерпретације оригиналан и непоновљив. Памтићу је као достојанствену, изузетну и веома коректну особу. Била ми је веома драга, можда и најдража и као уметник и човек.

Неџада Салковића и Бебу Селимовић севдалинка је спојила још давних дана. Њих двоје су се 1968. на музичком фестивалу "Илиџа" такмичили с песмом "Ах, љубав, љубав", освојивши признања у више категорија.

- У јакој, али поштеној конкуренцији освојили смо награду жирија, публике и за аранжман - истиче Салковић. - Било је задовољство сарађивати са њом. Великани севдаха одлазе, има много младих који добро то раде, али често покушавају да опонашају оригинал што није добро. Пре неколико година је на федералној телевизији у Сарајеву рађен серијал "Великани севдаха", са најзначајнијим тумачима севдалинки, међу којима смо били Беба и ја. Сада је и она отишла, остао сам само ја.