Србија изабрала првих шест финалиста „Беовизије“: Неда Украден и Андрија Јо одушевили публику (ВИДЕО)

Novosti Online

29. 02. 2020. у 00:09

Србија изабрала првих шест финалиста „Беовизије“: Неда Украден и Андрија Јо одушевили публику (ВИДЕО)
Шест композиција које ће се у недељу у великом финалу такмичити са преосталих шест које ће бити изабране у суботу, у другој полуфиналној вечери
У петак је у РТС-овом студију у Кошутњаку одржано прво полуфинално вече Беовизије 2020. Након завршеног СМС гласања, проглашени су и први финалисти. Шест композиција које ће се у недељу у великом финалу такмичити са преосталих шест које ће бити изабране у суботу, у другој полуфиналној вечери.

Имали смо прилику да видимо 12 наступа, а у великом финалу нашли су се: Игор Симић ("Плес за растанак"), Андрија Јо ("Очи медузе"), Тхеа Девy ("Судњи дан"), Неда Украден ("Бомба"), Марко Марковић ("Колачи") и ЕЈО ("Траг").

Иначе, важно је напоменути да РТС сав приход од СМС гласања на Беовизији 2020, за све три вечери, даје у хуманитарне сврхе, за децу оболелу од ретких болести (НОРБС).

Као што је познато, победник финалне вечери представљаће Србију на Евросонгу 2020 у Ротердаму. Највеће светско музичко такмичење биће одржано од 12. до 16. маја

Овогодишња Беовизија, тачније прво полуфинално вече, имала је на самом почетку велико изненађење, с обзиром на то да су овај престижни фестивал отворили Тијана Богићевић и њен супруг Синг, који живи у Америци и дошао је у Србију специјално за ову прилику.

Отпевали су заједно прошлогодишњу победничку песму "Арцаде", а за то су добили громогласан аплауз.

Ово је иначе први пут да је Тијана представила свог супруга, а он је, како је рекао, почео да прати Евровизију након што је његова супруга учествовала на њој.

Домаћини овогодишње Беовизије су Драгана Косјерина и познати шведски водитељ српског порекла Јован Радомир.

Такмичиће се укупно 24 композиције; у вечерашњој полуфиналној вечери њих 12, а сутра наредних 12 композиција. Велико финале Беовизије је у недељу, 1. марта, од 21 час.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Činjenice

29.02.2020. 00:59

Ovo sve zajedno nema veze sa mozgom a kamoli sa muzikom. Skup netalentovanih frikova, mada to i jeste Evrovizija.