ЛЕГЕНДАРНИ анархо панк бенд "Oi polloi" из Шкотске почетком априла стиже у Србију! У оквиру тродневне мини-турнеје по нашој земљи, "Oi polloi" ће најпре наступити 2. априла у Сомбору у простору "Discont DIY", потом дан касније у новосадском "Фирчи тинк тенк студију", и 4. априла у клубу "Рок ординација" у Краљеву.

- Као заиста легендарни бенд "Oi polloi" је имао огроман утицај на краљевачке панк бендове из деведесетих година, који су потом оставили значајан печат на простору бивше Југославије, као и на комплетну овдашњу алтернативну сцену. У Краљеву ће заједно са њима наступити локални панк хероји "Седатив" и сомборска панк атракција "Pestarzt". Биће то лепа прилика да сви заједно уживамо у добром проводу и квалитетном концерту за који влада велико интересовање - каже један од организатора Никола Трифуновић из Краљева.

"Oi polloi" су до сада два пута свирали у Србији, оба пута у Новом Саду 2008. и 2012. године. Бенд је, иначе, настао сада већ давне 1981. и иза себе има чак 17 објављених албума, петнаестак ЕП издања, и после небројано наступа широм планете и даље је веома концертно активан.