ВЕЛШКА певачица, најпознатија по песми "Мерси", била је предодређена за велику каријеру, али онда је након што је објавила албум 2011. напросто нестала са јавне сцене. Певачица Ејми Дафи је на свом профилу на Инстаграму дала објашњење зашто је толико дуго није било на јавној сцени, откривши језиве ствари које су јој се догодиле.

Након много година, Дафи је позвао новинар којем је одлучила да открије прави разлог због ког је престала да пева.

"Нема једноставног начина да вам ово кажем. Многи међу вама се питају шта се са мном догодило, где сам и зашто нестала. Пуно сам пута размишљала о томе како да ово напишем... и како бих се након тога осећала. Нисам у потпуности сигурна због чега ми се чини да је сада право време за то и да ће ме разговор о томе ослободити. Сигурно се питате зашто нисам одлучила да искористим свој глас да бих изразила свој бол", објавила је певачица на свом профилу на Инстаграму као одговор на то због чега је толико дуго нема у јавности.

Иако није желела да износи никакве конкретније детаље о томе ко јој је то учинио, да ли је одговарао за злочин, тражила је од фанова да је подрже и да не очекују од ње да ће одједном бити она стара весела Дафи каква је била када је напустила сцену.

"Нисам желела да свету покажем тугу, не знајући како ћу певати сломљеног срца. Но оно се поступно досад зацелило. Истина је... и молим вас, верујте да сам сада добро и на сигурном. Више дана су ме силовали, дрогирали и држали у заточеништву, али преживела сам и требало ми је много времена за опоравак", написала је и наравно, одмах добила подршку, пише Гардијан.


View this post on Instagram

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There’s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on