Пре десетак дана избио је скандал пред Беовизију због проблематичног текста песме "Свадба велика", коју изводи Бора Дугић и група Балкубано, јер је окарактерисан као непримерен због позива на насиље над женама, а како сада преносе медији музичар после свега ипак неће наступити на такмичењу јер му је нарушено здравље.


- Након што се Аутономни женски центар побунио због текста Борине песме и позива на насиље над женама, РТС је реаговао и захтевао од Дугића да исти ургентно промени. Он се због хајке која се подигла против њега и његове песме разболео. Добио је висок крвни притисак, због чега му је указана хитна лекарска помоћ. Бора је задржан у болници на испитивањима, а доктор му је, поред терапије, препоручио одмарање и строго нагласио да даље активности око такмичења мора да обустави јер не сме да се излаже стресу - рекао је добро обавештен извор за Српски телеграф.

Овим поводом огласила се и Душка Вучинић, шеф службе за односе с јавношћу РТС, која каже да песма није дисквалификована и да ће састав Балкубано наступити, али без Боре Дугића.


- Песма није дисквалификована, Бора Дугић неће бити на сцени из здравствених разлога, али је у нумери Бора инструментални солиста и тако ће остати.