ТЕК што су аутори песме "Свадба велика", коју ће "Балканкубано" и Бора Дугић извести на предстојећој "Беовизији", променили текст након реакције Аутономног женског центра да њихова нумера позива на насиље, у понедељак је избио нови скандал. Наиме, загрижени фанови "Песме Евровизије" су у композицији "Тајна", коју ће певати Ана Миленковић, некадашња чланица "Бјути квинс", које су биле бек вокали Марији Шерифовић када је 2007. са "Молитвом" тријумфовала у Хелсинкију, препознали инструменталну тему из уводне шпице цртаног филма "Икс мен".

- Океј, да ли можемо да дискутујемо о томе да "Тајна", песма Ане Миленковић, која се налази у српском националном избору за "Евровизију", у себи јасно садржи делове из песме за уводну шпицу "Икс мена"? - пише у њиховој објави.

Ана Миленковић ће бити 11. извођач другог полуфинала "Беовизије" 29. фебруара, а музику и текст за песму "Тајна" написао је Душан Бачић. Када смо га позвали за коментар, за "Новости" је изјавио да има сличности, али да није плагијат.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Харви Вајнштајн проглашен кривим у 2 од 5 тачака оптужнице


- И ја сам први пут јутрос видео оптужбе да "Тајна" превише личи на тему из цртаћа "Икс мен" - рекао нам је композитор Бачић. - Одмах сам послушао тему, има сличности, а тешко да може да се тврди да је реч о плагијату. Драго ми је да су људи из целе Европе то испратили, да су се заинтересовали за Анину песму. Знам да се многи баве проналажењем сличности, и ранијих година је тога било, али оптужбе нису озбиљне. Сличности има у једном малом делу песме.

"Беовизија" ће бити одржана за викенд - у петак и суботу су полуфиналне вечери, а финале је у недељу 1. марта. Представник Србије на "Евросонгу" у Ротердаму наступиће у другом полуфиналу, 14. маја.