Певачица Мина Костић је деведесетих била у јеку популарности, а након што се пре 11 година породила и добила ћерку Анастасију, повукла се са сцене. Иако тврди да то није њена кривица, признаје да јој посвећеност породици прија.


Недавно је снимила баладу „Човек мој“, а све је изненадило што ангажман у споту има њен бивши супруг Игор Костић.


- Волим баладе. Песма ми се много допала, донекле је моја животна прича. Кад је требало да радим спот, Бане Опачић је кумовао тој идеји да се Игор укључи. Задовољна сам како је урадио и желим му да тако настави. Игор је схватио да сам ја неко ко само лаје, али не уједа, а и ја сам се променила.


Певачица каже да јој Игор помаже финансијски око ћерке.


- Дође и да ми новац на руке или детету купи шта треба. Сулудо је да ми даје не знам које паре јер он не ради, друго, има још једно дете и ја све разумем. Што се мене тиче, не мора ни да даје.


Мина признаје да јој је развод од Игора тешко пао.


- Много сам то тешко поднела, патила сам. Размишљала сам да ли је грешка што смо се разишли, мислила сам да ћемо се помирити, али није успело.


Први супруг Тика узео јој је већи део заједничке имовине, на шта Мина каже:


- То сам заборавила и опростила. Све у том браку сам ја стекла. Нико ме није тукао по ушима да ставим све на његово име. Веровала сам људима. То ми је велика школа. Тада сам била повређена и осећала се искоришћено. Нашла сам снаге да му опростим, молим се за њега и његово здравље.


У детињству је живела скромно, али је, како каже, рано почела сама да зарађује.


- Од 16. године сам зарађивала ненормалне новце. Радила сам с Бекијем Бекићем, покојним Јанетом, да не причам о криминалцима. Деведесетих сам певала у Калуђерици. Када сам дошла, шокирала сам се где треба да певам. Њива! Три месеца смо ту радили, то је држао покојни Каранфил, Фука, то је био човек из подземља кога су сви знали. Не постоји човек из света криминала који тамо није био. Била сам заштићена као бели медвед. Ко год уђе, ја почнем да певам његову песму, а они само ваде лову. Радило се од девет увече, па до подне.


Каже да ни са ким од њих није била у вези.


- Никад. Било је удварања, али себе не видим у том животу, иако немам ништа против њих.


Мина каже да су многи певачи долазили на њене наступе:


- Увек ћу се Шабана радо сећати јер сам од њега много научила и он је уживао на свиркама код мене. Сви су долазили, и Жељко Самарџић, Марина и Фута, Сале Поповић... Кад ми неко каже да лепо певам, само кажем: „Знам, хвала.“ Сећам се да је Брена, кад сам певала у Швајцарској, питала одакле сам, кажем из Београда, пошто су писали да сам из Орашја. Рекла ми је: „Донеси 40.000 марака и ја ћу да ти помогнем.“ Можда сам и могла да их скупим, била сам најскупља певачица, али нисам знала да их уштедим. Али десило се све кад је требало да се деси.


О првом албуму каже:

- Једва сам прихватила ангажман у Швајцарској, Шабан ме је саветовао да је то супер. Један дечко с Новог Београда, Срђан, живео је у Швајцарској и био је криминалац. Он ми је рекао да жели да ми помогне да снимим албум. Рекох, види још једна будала. Нек му је лака земља, убили су га. Пристанем, био је добар и са Џејом, а рекла сам му кад дође с парама, да поведе жену да пред њом то каже. Цеца, тако се зове, дошла је, а ја сам, кад су њега убили, њој вратила тај новац.


Каже и да је певала многим политичарима.


- Коме нисам. Мила Ђукановића обожавам. Он је господин и џентлмен. Не улазим у политику, певам ко год да ме позове.

(Курир)