КРАЉЕВО – Легендарни анархо панк бенд „Oi Polloi” из Шкотске почетком априла стиже у Србију! У оквиру своје тродневне мини-турнеје по нашој земљи, „Oi Polloi“ ће најпре наступити 2. априла у Сомбору у простору „Discont DIY“, потом дан касније у новосадском „Firchie Think Tank Studiju“, и 4. априла у клубу „Рок ординација“ у Краљеву.


-Као заиста легендарни бенд „Oi Polloi“ је имао огроман утицај на краљевачке панк бендове из деведесетих година који су потом оставили значајан печат на простору бивше Југославије, као и на комплетну овдашњу алтернативну сцену. У Краљеву ће заједно са њима наступити локални панк хероји „Седатив“ и сомборска панк атракција „Pestarzt“. Биће то лепа прилика да сви заједно уживамо у добром проводу и квалитетном концерту за који влада велико интересовање – каже један од организатора Никола Трифуновић из Краљева.


Прочитајте још: Пркосили рату, санкцијама и турбо-фолку


Oi Polloi“ су до сада два пута свирали у Србији и то оба пута у Новом Саду 2008. и 2012. године. Бенд је, иначе, настао сада већ давне 1981. и иза себе има чак 17 објављених албума, петнаестак ЕП издања, и после небројано наступа широм планете и даље је веома концертно активан.