ПОСЛЕДЊА клапа пала је на снимању друге сезоне домаће криминалистичке серије "Државни службеник", коју ће гледаоци моћи да прате на каналу "Суперстар ТВ". Тим поводом екипа популарног шпијунског трилера организовала је журку.


Међу званицама били су главни актери серије Милан Марић, Марта Бјелица, Андреј Шепетковски, Марко Баћовић... Од “појачања” глумачке екипе у новој сезони појавили су се Никола Ракочевић, Дубравка Стојановић Глид и Петар Бенчина, који је дошао са супругом Тамаром Драгичевић и братом Игором Бенчином.


Аутор пројекта је Предраг Гага Антонијевић, сценарио поново потписује Димитрије Војнов, а за режију су били задужени Мирослав Лекић и Иван Живковић.


- Снимање је завршено 19. фебруара и увек је леп осећај када се неки, колико год га волели, велики и тежак посао заврши. Сви смо веома задовољни и мало уморни, али настављамо са монтажом. Планирамо да, као и прошле сезоне, направимо дванаест епизода, с тим да ће прва бити двострука - открива Иван Живковић.


Наставак узбудљиве приче о агентима тајне службе снимана је од новембра 2019. у Београду, Панчеву, Инђији, Зрењанину... У првој сезони гледаоци су видели терористе, бомбаше и много акције, која неће изостати ни у следећој. У наставку заплета, уз много обрта, биће обрађене теме сајбер-криминала, ИТ технологије и утицаја друштвених мрежа на јавно мњење.


- Сматрам да смо успели да направимо изузетно озбиљну, атрактивну и изразом потпуно нову сезону серије, што је изузетно ретко у нашим околностима. Према личном искуству, ово је први пут да смо потпуно померили причу и дошли до познатог, а сасвим другачијег израза што мислим да ће публици пријати. Тема је диктирала израз, а реч је о високо-технолошком сајбер “рату” , лажним вестина и политици. Све оно што је планетарно актуелно, али је смештено у наше околности. Мислим да смо не само темом него и режијом и продукцијом отишли за корак даље - додаје Живковић.
Прослава завршетка још једног пројекта уз живу свирку трајла је до касно. Мало пре поноћи изнета је и торта коју је исекао главни јунак “Државног службеника” Милан Марић.- Ово је могла да буде једна типична жанровака крими серија, али смо се усудили да отворимо и драмски, чак у добром значењу мелодраматични ниво. Зато се много пажње посвећује односу мог лика Лазара и његове супруге Ане, која је све смо не оно што је мислио да јесте - објашњава Матић. -Питање друге сезоне, уз све трилер заплете, јесте шта се Лазару догодило. Он не само да схвата да га супруга шпијунира, већ нешто много горе: да се особа са којом живи и има породицу све време лажно представља. Лазар не зна како Ани да верује, и ако зна шта посао у тајној служби носи. Лазар покушава да остане део породице, али и није њен део. Бори се са питањем да ли може прећи партнеру преко такве ствари. Да ли може да поврати поверење или је све неповратно уништено. Такође, и на послу је доживео издају. На два најважнија животна поља остаје без ичега и креће, не од нуле, него из минуса.