Вест о стравичној несрећи у којој је живот изгубио краљ народне музике Шабан Шаулић потресла је цео регион.


Гордана Шаулић, после годину дана од смрти супруга, проговорила је о најтежој години у животу и открила како јој протичу дани без човека с којим је живела више од 40 година.


- Устала сам пре њега, пробудила га, он је сишао у дневну собу, доручковао је и попио кафу и читао новине, то су били његови ритуали. Ја сам за то време још једном проверавала да ли је све спаковао, припремила му шта ће тог дана да обуче, подсетила сам га да понесе лекове и цигарете. Седели смо и разговарали о плановима за наредни период. Све је било као много пута раније. Пољубили смо се, испратила сам га и последња слика коју имам залеђену у сећању је како ставља качкет и излази на капију куће.

Гоца је открила у којим тренуцима јој супруг највише недостаје.


- Не постоји тренутак у коме ми не недостаје. Ја сам се, иначе, током ових годину дана потпуно повукла, нигде не идем, тако да се нису ни десили неки велики догађаји које бих посебно имала жељу да поделим са њим. Како ћу се осећати што није поред мене у данима који предстоје, када ми живот буде доносио и неке, надам се, лепе ствари, још не могу да замислим - рекла је Гоца за "Hello".

Гордана и Шабан требало је да прославе 45. годишњицу брака, а супруга покојног певаче открила је о њему мање познату ствар.


- Оно што мало људи зна је то да је Шабан био веома пажљив, не само као супруг већ и као отац, син, пријатељ, сарадник... Увек се трудио да поклонима обрадује блиске људе, чак му ни повод није требао. Зато је, онако тих и миран какав је био, са стране увек посматрао шта ко воли, у шта гледа, о чему прича, и на основу тога закључивао шта жели. Претпостављам да би ме, да је ту, ових дана помно пратио, док не би схватио шта ми треба и сигурно би ми то поклонио. Сада, једино поклон који ми од њега треба је онај који ми нико не може дати.

(
Hello)