НА светски дан музике, 21. јуна, у Београд стиже Ник Мејсон (76), бубњар легендарне групе "Пинк Флојд" који ће заједно са својом супергрупом наступити у Сава центру у оквиру велике светске турнеје под називом "Ник Мејсонова тацна препуна тајни".

Пројекат је имао премијеру у Лондону, у мају 2018, и то је био први наступ Мејсона од 2005, када је заједно са "Пинк Флојдом" наступио на "Лајв 8" концерту. Сви досадашњи наступи у великим светским дворанама били су распродати, а у 2020. на Мејсоновом репертоару ће се наћи и рани радови "Пинк Флојда", које ће публика моћи да чује у Београду.


Прочитајте и: "Sviće zora" postala nezvanična himna litija: Frontmen "Beogradskog sindikata" objašnjava gde je i kako nastala pesma (VIDEO)


Мејсон, једини члан славне групе који је био у свим њеним поставама од оснивања па до последње турнеје деведесетих и привременог окупљања за потребе концерта "Лајв 8", светску турнеју "Ник Мејсонова тацна препуна тајни" назвао је по њиховом другом албуму из 1968. За овај пројекат саставио супергрупу са успешним светским музичарима који су публици познати из других бендова - Гери Кемп из састава "Спандау бале", Ли Харис из бенда "Блокхедс", басиста Гај Прат који је радио с "Пинк Флојд" после одласка Роџера Вотерса и у соло пројектима Дејвида Гилмура, и Дома Бекена, који је био сарадник Рика Рајта.