Леони Шарлоте фон Хазе стоји на позорници у победничкој пози с подигнутим рукама, окружена с 15 такмичарки које су се такође надале круни најлепше Немице. "Ово је ноћ јаких жена", изјавила је ова 35-годишњакиња.


Избор за мис Немачке одржава се још од 1927. године, но од прошлог викенда пуно тога се променило. Организатор Макс Клемер каже да се тражила савремена жена са ставом, присутна на друштвеним мрежама и која може бити узор другима. Избор за Мис се више не ограничава само на спољашност. Зато од ове године више нема ревија у купаћим костимима. Жене се представљају у вечерњим хаљинама и цасуал-одјећи, с вртоглаво високим потпетицама, али и у лежерним ципелама без пете.


Нову Мис Немачке изабрао је жири чији је састав такође новина: у њему су биле само жене.


"Карактер долази са животним искуством"


И друга новост: Леони Шарлоте фон Хазе је најстарија Мис у 93-годишњој историји. Такође је и прва мајка која је понела ту титулу. Она има трогодишњег сина, а у Килу, где живи са сином и партнером.


"Карактер долази са животним искуством", каже ова жена плаве косе и зелених очију. Рођена је и одрасла у Намибији, где још увек живе родитељи и три сестре. Након матуре студирала је маркетинг и путовала по целом свету. Живела је у Атини, Лондону, Милану, Капштату и Берлину. Радила је у рекламним агенцијама и као стилисткиња.


Нову Мис идућих 12 месеци очекује више од 200 термина, каже Клемер. Део тог посла преузеће и две пратиље: Лара Рунарсон (22) и Мишел-Анастасиа Масалис (23), пише DW.


Извор: Б92.нет/ DW