ПОРОДИЦА краља народне музике Шабана Шаулића, који је погинуо у стравичној саобраћајној несрећи 17. фебруара 2019. у Немачкој, посетила је данас, на прву годишњицу његове смрти, вечну кућу легендарног певача и композитора. Они су годишњицу обележили прошле суботе, 8. фебруара, када су на Новом гробљу у Београду, у Алеји заслужних грађана где Шабан почива, упалили свеће и положили цвеће.

Шаулићева удовица Гордана данас је на Шабановом гробу оставила велико срце од белих хризантема, симбола бесмртности, са поруком "С љубављу, Гоца". Годишњицу смрти свог оца обележила су и његова деца - ћерка Санела са супругом Батом Мирковићем, друга ћерка Илда, као и син Михајло. На гробље је изашла и Шалетова кума Зорица Брунцлик са супругом Мирољубом Аранђеловићем Кемишом, хармоникаш Мирко Кодић, композитор Миша Мијатовић, естрадни менаџер Бане Обрадовић... Било је и много анонимног света који је желео да ода почаст.


Прочитајте и:"Godina prođe, boli sve jače": Potresne reči Ilde Šaulić na godišnjicu smrti oca ŠabanaЧланови породице Шаулић данас су се огласили на друштвеним мрежама. "Година прође, дан никако", написао је Михајло, а његова сестра Илда је уз фотографију са покојним оцем написала: "Година прође... Боли све јаче... Волим те, тата."

- Најтужнијих годину дана је откуцало... Чак 365 дана... Сваким даном смо све поноснији на тебе и сваким даном смо све свеснији твоје величине. Не постоје речи које би описале овоземаљску тугу, и никада неће ни постојати... јер си ти био нешто нестварно, нешто што се не може дочарати. Недостајеш свима и недостајаћеш заувек. И памтићемо те по најлепшем осмеху. Ми те и даље чекамо да нам дођеш по поноћи, људска величино! Највећи си заувек - написала је удовица Гоца.

Она није заборавила да ода почаст и Мирсаду Керићу, који је погинуо заједно са Шабаном. Уз фотографију Мирсада и Шабана, написала је:


- Наравно, и наш најдражи Мирсад никад неће бити заборављен и вечно ће остати у нашим срцима, баш онако како га је и Шабан волео!

ФФото Н. Живановић