Јосипиних 70 лета љубави: Легендарна певачица на Дан заљубљених, са обожаваоцима прославила рођендан

М. ЋУНКОВИЋ

14. 02. 2020. у 23:57

Јосипиних 70 лета љубави: Легендарна певачица на Дан заљубљених, са обожаваоцима прославила рођендан

Фото АТА Имагес

У специфичним, концертној публици већ деценијама познатим аранжманима, једна од највећих поп-рок певачица нас је још једном подсетила на најзначајније нумере у својој каријери
ЈЕДНА од највећих поп-рок певачица на овим просторима, Јосипа Лисац, по традицији је, на Дан заљубљених, уједно и на свој рођендан, и то јубиларни седамдесети, приредила публици у испуњеном београдском Сава центру прворазредни двочасовни музички доживљај. У специфичним, концертној публици већ деценијама познатим аранжманима, махом знатно другачијим од студијских верзија, Јосипа нас је још једном подсетила на најзначајније нумере у својој каријери.

Неке од њих, попут "Богиње" и ванвременске "О једној младости" већ у уводној фази измамиле су салве аплауза. Спонтана и непосредна, Јосипа је свима честитала "дан љубави", али и признала да рођендане не може баш опуштено да слави на бини, а да не размишља о томе какав је тон, и слично. Уз осмех, бројку од 70 лета назвала је "монструозном и метузалемском".

"Док размишљам о нама", "1.000 разлога", "Где Дунав љуби небо" наставише ниску хитова, а Вукашин Марковић је, као гост, извео, и то у дуету са Јосипом, један од највећих хитова своје групе "Ајри Еф Ем" - "Путеви", прилагодивши га аранжмански оваквом концерту. Касније се млади музичар придружио Јосипином бенду у хиту из осамдесетих "Данас сам луда", и публици приредио врхунско "надигравање" свог тромбона и гласа уметнице. Све је и ове вечери било "Хир, хир, хир", пала је "Магла", а за завршницу је сачувана песма "Из почетка".

Посетиоци у Сава центру су добили баш оно на шта су годинама навикли на Јосипиним концертима. Нема ту неких великих искакања нити промена, а интересовање публике показује да за тим, очигледно - нема ни потребе.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Синај

15.02.2020. 00:40

Дали се сећате њених изјава пре тридесетак годин.

Rale

15.02.2020. 01:01

Jel mi zivimo u Srbiji ili zivimo na "ovim prostorima"? Josipa Lisac je strana pevacica. Mene zanimaju recimo Rumunske pevacice

Чеда

15.02.2020. 06:43

Зар нас не мрзи ова? Тако је причала... Изгледа да је дошла по паре, које воли више од образа...

Tri Šeširića

16.02.2020. 00:57

Bez obzira na sve Josipa Lisac je Dama Ona nikog neimitira ima svoj Stil oblačenja I Stil Muzike Svaka vam čast Josipa Desetka od Mene.