МИНУ Ненадовић, студенткињу друге године глуме на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професора Срђана Карановића, запазили смо у серији "Жигосани у рекету", где је тумачила лик трудне средњошколке Биљане. Памтимо је и из серија "Комшије", "Форе и фазони" и "Јелена", а сада плени пажњу гледалаца теленовеле "Црвени месец", у којој игра пркосну кнегињицу Татјану, ћерку кнегиње Олге Наришкине (Јелена Гавриловић). Мина, за "Новости", открива, да је много научила од Јелене, као и од Исидоре Грађанин, са којима има највише сцена.

- Нас три имамо посебну енергију, а обе имају стрпљења и разумевања за мене. Само док гледам Јелену како глуми, могу толико лепих ствари да научим, јер је велики професионалац - каже наследница глумца Ненада Ненадовића и балерине Снежане Ненадовић, коју је редитељ и сценариста Роман Мајетић позвао да игра Татјану. - У почетку је то требало да буде мала улога и да се нас три вратимо за Русију. Међутим, и мој и Исидорин лик су се задржали много дуже у серији.

* Татјана из ината мајци, заводи шефа руске тајне службе Красилникова. Колико се понашање тадашњих девојака разликује од данашњих?

- Пре више од 100 година, био је то велики скандал да девојка тако нешто уради. А данас је нормално да девојке буду са старијим мушкарцима, што је мени чудно. Татјана се представља као фина девојчица од 16 година, која је у сукобу са мајком, али настаје хаос кад проради њен инат.

* У чему је тајна велике гледаности ове теленовеле?

- Публика је вероватно, као и ја, одушевљена епохом, костимима, фризурама, сценографијом, а пре свега, глумцима и љубавном причом! Смејемо се када читамо коментаре у којима се гледаоци искрено нервирају када виде да Софија и Никола нису заједно. Лик Татјане за мене представља све оно о чему сањају девојчице, јер ја се на снимању заиста осећам као принцеза. Имам омиљене костиме које обожавам да носим, па се раније обучем и шетам у њима.

* Да ли вам је било тешко да научите текст на руском?

- Моја другарица са класе живела је донедавно у Русији и она ме је учила како да изговорим мој текст. На лето ће бити емитован амерички играни филм The game Ане Лазаревић, у којем, поред Банета Трифуновића, глумим на енглеском који добро говорим.

* Памтите ли неку анегдоту са снимања?

- Михајло Јовановић се једном пресвукао у жену и ушетао усред кадра. Са Исидором, која је повредила ногу, чекала сам превоз, када се појавио Милош Ђуровић који је рекао Исидори "Пењи се на кочије" и онда је наставио да вуче кочије!


ПАНИКА ЗБОГ СЦЕНА СЕКСА

* КАКО сте се осећали када сте снимали сцене секса са руским глумцем Јевгенијем Воловенком?

- Успаничила сам се и позвала мог професора Срђана, који је био ту за мене у сваком тренутку и врло сам му захвална, јер сам се уплашила како ће све то да изгледа. И руски колега ми је пуно помогао, као и редитељ Страхиња. Договорили смо се шта желим, а шта не у тим сценама - каже Мина Ненадовић.