Стефани Лоу, супруга познатог британског водитеља Филипа Скофилда, који је пре неколико дана након 27 година брака и двоје деце признао да је хомосексуалац, јавно се огласила.


У интервјуу за The Sun on Sunday рекла је: "Морали смо се да се суочимоса емотивно најболнијим раздобљем у 27 година нашег брака".


Скофилд је раније у телевизијском интервјуу признао да је знао да је геј у трену кад се женио, а The Mirror пише да Стефани не планира да се разведе од њега.


"Мислио сам шта год да је 'то' што је ту, мораће да остане позади јер сам срећан", појаснио је Скофилд на који начин се носио са спознајом о својој сексуалној оријентацији.


Додао је да је био наиван јер је веровао да може да сузбије своју сексуалност током брака, али мислио је да ће моћи јер је брак био срећан.


"Ако питате некога ко је геј да ли то зна, одговор је да зна, нема ту збуњености", рекао је.


Открио је и да су га ћерке Моли и Руби подржале.


"Тако се поносим њима", рекао је.


Додао је да су осетиле нешто и пре него што су им Стефани и он рекли па истакао да се у то време осјећао јако лоше.


Пре неколико дана на Инстаграму је објавио да је хомосексуалац.


"Са снагом и подршком моје жене и мојих ћерки прихватио сам чињеницу да сам хомосексуалац. То је узроковало бројне тешке разговоре у нашем дому. Ожењен сам са Стеф скоро 27 година и имамо две прелепе, одрасле ћерке, Моли и Руби. Моја породицаме је држала, покушали су да ме развеселе, обаспуљубављу и нежностима, иако су и саме свиме биле збуњене. Но и даље не могу да заспим и прошао сам неке мрачне тренутке. Конфликт оног што јесам дубоко у себи и спољњег свеза се смањио. Данас, саправом, бити геј је разлог за славље и понос. Да, осећам бол и збуњеност, но разлог за њих је само бол коју наносим својој породици", написао је."Стефје била неверојатна, јако је волим. Она је најљубазнија душа коју сам упознао. Моје девојчице задивиле су ме својом љубављу, загрљајима и охрабрујућим речима утехе. И моја и Стефина породица запрепастиле су ме својом љубављу, прихватањем истог трена и подршком. Наравно да су забринути за Стеф, али знам да ће нас обоје подићи. Моји пријатељи су најбољи, посебно Холи, која је била тако љубазна и мудра - и која ме загрлила док сам јој јецао на рамену. Нисам се могао надати дивнијем тиму од оног с којим радим на ИТВ-у", поручио је.


Прочитајте још: Водитељ после 27 година брака открио да је геј, па стао пред камере: Она је сестра коју никад нисам имао (ВИДЕО)


Скофилд је медијску каријеру започео 1982. године, кад се запослио на радију на Новом Зеланду. Потом је добио посао на BBC-ју. Пре 18 година почео је да водијутарњи програм, а више од деценијеколегиница му је ХолиВилоби.