Водитељка ТВ Пинк, Деа Ђурђевић, која је пре годину дана доживела тешку саобраћајну незгоду, отворила је душу и открила како је изгледала њена борба за живот и шта јој је све пролазило кроз главу док је лежала на тротоару одмах након што јој је аутобус откинуо руку.


До 7. фебруара Србија се свакодневно будила уз њен осмех. И тог јутра је требало да буде тако, али је судбина умешала своје прсте. Деу је ударио аутобус и откинуо јој руку.


Предраг Сарапа који је тог дана требало да се нађе заједно са Деом пред камерама, присетио се тешке несреће, да није знао како ће да саопшти шта јој се догодило и истакао да је наша млада колегиница један од највећих бораца које познаје.


Деа се захвалила колегиници Светлани Грубор која је тог дана уместо ње водила јутарњи програм са, како је рекла, пуно достојанства и дигнитета.


- У том моменту се није знало да ли ћу преживети или не, мислим да сам заслужила да неко тако достојанствено води програм – рекла је Деа, која сада на велику радост гледалаца води Ново јутро понедељком и четвртком.


- Прво сам се вратила на један дан, па на два. Морам полако и уз терапије да севраћам у нормалан живот - каже Деа и додаје да су јој први кисеоник "удахнули" Марија Димитријевић и Хитна помоћ.


- Ударила ме девојка колима, паркирала је мој аутомобил на ту пешачку зону. Стајала сам на тротоару, налетео је аутобус, закуцао ме за зид, вукао и онда се вратио у рикверц, а ја сам остала да лежим. Пришла је Марија Димитријевић, она ми је помогла – једина. Много значи када вам неко приђе када лежите сами и крвави...Тај минут два док она није пришла, нисам знала шта да радим и шта се дешава, видела сам само да немам руку. Марија ми је дозволила да се наслоним на њу, јер нисам могла да се померим. Хитна помоћ је дошла за две минута, екипа је феноменално одрадила посао. Нису знали да сам то ја, мене нико није могао да препозна онако крваву – каже Деа.


Како је додала, на ВМА је све било спремно да уђе у салу, а њене повреде су класификоване као ратне.


- Имала сам откинуту руку, контузију срца, контузију плућа, сломљену карлицу на два места, сломљену кичму, парализу обе ноге, са десне стране тела је огроман хематом. Остале повреде, ситни преломи нису ништа у односу на то. Лекари са ВМА су се својски намучили да останем жива, а Бумбаширевић да рука буде ту где јесте – истиче храбра водитељка.


Прочитајте и: „Ne umirem ja tako lako”: Voditeljka Dea Đurđević, godina dana posle udesa u kom joj je bila otkinuta ruka


Деаје имала 21 операцију.


- Ја када идем код зубара није ми добро. Ти си стварно херој! – поручио је Сарапа.


Деа каже да је више била у операционој сали, него у соби.


Три пута су ме враћали из мртвих, једном у соби, а два пута у операционој сали.


У моменту када се несрећа догодила, када сам лежала на тротоару било ми је жао да умрем, а да не кажем мами и Млађи све што хоћу да им кажем.


- Имала сам на памети милион неких ствари које хоћу, а нисам им рекла. Онда сам се сетила свих пријатеља којима треба још нешто да кажем. У болници нисам била свесна својих повреда, нити да могу сваког тренутка да умрем, иако су ми то рекли. Рекла сам лекарима: "Ма ја не умирем, нема шансе" - присећа се Деа.