НОВА играна серија "Неки бољи људи" аутора Слободана Шуљагића, у продукцији Pink International Company и "Телекома Србија", тренутно се снима у комплексу Пинкових филмских студија у Шимановцима. Планирано је да серију од 66 епизода публика премијерно гледа на Суперстар ТВ од маја, док ће се на каналу ТВ Пинк емитовати од октобра ове године. Окосницу заплета чине три генерације под једним кровом, у комшијским становима Граовац и Урошевић, што представља идеалан терен за сукобе генерација и система вредности, али и фини хумор.

- Ово ми је тек седамнаеста серија - каже кроз осмех Слободан Шуљагић за "ТВ новости".

- Серијом "Неки бољи људи" враћамо се, у одређеном периоду запостављеном, жанру домаће породичне серије. Моћи ће да је гледа цела породица, али желели бисмо да наша серија има оригиналност. Трудићемо се, пре свега, да се разликује по глумачкој игри. У редитељском поступку акценат је на раду са глумцима, њиховим потенцијалима, припреми за кадар...

Сценарио потписују Катарина Митровић, Иван Велисављевић и Владимир Ђурђевић, а за режију су задужени Милан Коњевић, Ненад Огњеновић и Никола Кончаревић.

- Од почетка се ради са две екипе. Један део дана проведем са једном, други део са другом, а онда дођем у монтажу. Веома је динамичан процес. Прошли смо отприлике половину од 1.920 сцена, колико има у ових 66 епизода - открива Шуљагић.

Породицу Граовац чине деда Ђуро (Небојша Љубишић) и његова жена Јованка (Гордана Ђурђевић). Они припадају поратној, беби-бум генерацији која се школовала, радила и васпитавала децу у социјалистичком духу. С друге стране, Драган Урошевић (Милован Филиповић) и Марија Граовац (Милена Васић) представници су генерације "икс", која је најбоље године живота потрошила током деведесетих прошлог века. Њихова деца Никола, Сара и Филип, које играју Никола Станковић, Јована Миловановић и Урош Дробац, припадају генерацији којој је живот "на мрежи" подједнако важан као и реалност. Ипак, полако почињу схватати да се у виртуелном свету не можеш сакрити од стварности. Породице Урошевић и Граовац су под константним притиском с којим се носе како знају и умеју, а често нити знају, нити умеју.

- Тензија траје већ превише дуго и само је питање ко је најслабија карика у породичном ланцу. И тако, потпуно неочекивано, једног наизглед најобичнијег дана, Марија дошавши са посла саопштава мужу да жели развод. Након почетне неверице и шока, Драган схвата озбиљност ситуације, али одлучан је да се бескомпромисно бори за своју породицу. Пробаће да нађе посао, да заради новац на брзину и да поново освоји Марију. Највеће савезнике имаће у деци и тасту Ђури, али млади су окупирани превасходно својим проблемима, а Ђуро је давно код кћерке изгубио ауторитет па не може баш много да помогне. Ташта Јока је као бајаги неутрална, међутим, свим је срцем на кћеркиној страни, а пријатељи и рођаци, из најбоље намере, покушавају да помогну, отежавајући ионако компликовану ситуацију. Једно вуче друго, па ће у "обезглављеној" породици врло брзо почети да се гомилају проблеми. Како ће се наши јунаци са њима носити и да ли ће после свега постати неки бољи људи, остаје да се види - закључује Шуљагић.

Гордана Ђурђевић и Небојша Љубишић као Јока и Ђуро

Поред главне поставе, у серији "Неки бољи људи" учествује више од сто глумаца, између осталих Жарко Степанов, Соња Кнежевић, Милан Милосављевић, Дејан Тончић, Тијана Марковић, Ивана Вукчевић, Бранислав Јерковић, Мирољуб Турајлија, Немања Бајић, Невена Неранџић, Ђорђе Митровић, Аљоша Ђидић, Јована Вавић…

Јована Миловановић као Сара


МЛАДИ ЈУТЈУБЕР

ПОРЕД преплитања генерација у слојевитој причи, Шуљагић истиче да је поприличан изазов испратити дух времена у којем серија настаје:

- Разумевање тренутка и света у коме живимо чини младе чланове породице Урошевић - Граовац, по њиховом мишљењу, супериорним у односу на старије. Међу њима предњачи најмлађи син Филип, познатији као јутјубер Фића Курајбер, који има преко пола милиона пратилаца. Куриозитет је да од свог јутјуб-канала зарађује најбоље у породици.

Урош Дробац као Филип

Бранислав Јерковић као Ђорђе