Пре тачно годину дана, на раскрсници улица Љутице Богдана и Хероја Милана Тепића у Београду, догодила се стравична незгода у којој је водитељка Деа Ђурђевић повређена.


Деа је кренула на посао и доживела лакши удес, а потом, док је стајала на тротоару испред болнице "Драгиша Мишовић" и разговарала са женом с којом се сударила, на њу је налетео аутобус на линији 78.


Силина ударца је била толика да јој је рука била откинута. Хитно је превезена на Војномедицинску академију и, захваљујући тиму стручњака на челу са доктором Марком Бумбаширевићем, урађено је чудо - Деина рука је спасена, она се успешно опоравља и већ можемо да је видимо на малим екранима.

Низ операција уследио је после тог 7. фебруара, али се Деа држала стоички и сви су говорили о њеној храбрости, челичној вољи и невероватној моћи да се, упркос тешким тренуцима, насмеје од срца и из свега изађе јача.

Тог 7. фебруара 2019. године, нешто после шест сати ујутру, Деа је кренула пут зграде ТВ Пинк на Дедињу. Код болнице "Др Драгиша Мишовић" доживела је лакши удес.


У том тренутку изашла је из аутомобила како би се са другим возачем договорила око санирања штете на возилима и тада је на њу налетео аутобус. Од силине ударца аутобус је младој водитељки на лицу места откинуо руку.

У тренутку језивог ударца, Деа је телефоном разговарала са колегом, са којим води "Ново јутро", Предрагом Сарапом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ
: Имала сам 21 операцију и свака је била борба за живот: Деа Ђурђевић и даље води битку после саобраћајног удеса у којем јој је откинута рукаНа Деу је потом налетео аутобус градског превоза на линији 78, пун путника. Возач аутобуса испричао је да је изгубио контролу над возилом јер је коловоз био клизав.


- Како је рекао наш возач, он је покушао да обиђе два аутомобила који су претходно били заустављени, јер је дошло до контакта између њих. Међутим, аутобус је потом ударио бочно у аутомобил који је био паркиран на тротоару, одбио се о њега и тако је настала незгода. У тим тренуцима возач не може да влада возилом. Жао нам је што се то десило - рекао је тада за медије директор Конзорцијума приватних аутопревозника.

Након тога уследио је још један удес када је на сва ова возила налетео и аутобус на линији 59. У карамболу су, поред Дее, тешко повређене још две особе.ДВАДЕСЕТ ОПЕРАЦИЈА И БРОЈНИ ОЖИЉЦИ ПО ТЕЛУ


Лекари су тада рекли да се у медицини њен случај дефинише као повреда настала у рату.


Проф. др Марко Бумбаширевић, иначе један од најбољих српских микрохирурга, оперисао је на ВМА водитељку одмах по несрећи, и успео да јој, са својим стручним тимом, спаси руку.


Фото: Пинк


Деа је у удесу задобила вишеструке повреде, између осталих и контузију срца и плућа, двоструки прелом карлице и тртичне кости.


Уследио је низ операција, бројне интервенције, а онда и физикална терапија, а у свему томе Деа је успела да остане јака и истраје до краја.


"НЕ УМИРЕМ ЈА ТАКО ЛАКО"


- Чак ни онда када су ми на одељењу интензивне неге на ВМА рекли како можда постоји могућност да ћу да подлегнем повредама. Тада сам рекла: "Ја не умирем тек тако". Премало сам до тада живела да бих урадила све што сам желела и планирала. Заслужујем другачије да умрем - изјавила је Деа, присећајући се своје несреће.


Деа је тада одлучно рекла: "Показаћу вам ко сам и колико сам јака". Након годину дана борбе, двадесет операција и бројних ожиљака по читавом телу, водитељка и даље не скида осмех са лица.

- У болници су ме често питали: "Од чега си, жено, кад си тако храбра". Себи сам стално задавала нове изазове и захтеве и то ме гурало напред, али тек за годину до две, тако су лекари рекли, могу да очекујем да будем она стара Деа, да се све врати у нормалу - рекла је Деа својевремено и открила да је од мајке научила да буде челична лејди.


Деа је скинула гипс и сада слободно и сама помера руку.

Деа се први пут након несреће пред малим екранима појавила у априлу прошле године, када је за "Национални дневник", заједно са својим спасиоцем др Бумбаширевићем, говорила о несрећи.

- Сви знају шта ме је снашло… Имала сам вишеструке повреде... Опорављам се и даље, захвална сам доктору за све што је урадио за мене - рекла је тада Деа.

Њој је, због бројних лекарских интервенција и терапија, а како је рекла у изјавама за медије, лекарски тим за сада дозволио да једном недељно води јутарњи програм.

"Ништа није прошло, проживљаваћу несрећу до краја живота", рекла је после свега Деа.(Пинк)