Метафора судбине народа: Неле Карајлић представио своја два романа у Зворнику

06. 02. 2020. у 06:15

Метафора судбине народа: Неле Карајлић представио своја два романа
у Зворнику

Фото К. Михајловић

Неле Карајлић, представио своја два романа - "Фајронт у Сарајеву" и "Солунска 28"

У ПРЕПУНОЈ дворани Дома омладине у Зворнику, одржано је веома успело књижевно вече, на којем је Неле Карајлић, представио своја два романа - "Фајронт у Сарајеву" и "Солунска 28".

- Драго ми је да сам у Зворнику, а посебно сам узбуђен и пријатно изненађен што је оволики број људи дошао на презентацију, што је показатељ да култура није мртва - рекао је некадашњи фронтмен "Забрањеног пушења". - Роман "Солунска 28" је метафора судбина нашег народа у 20 веку. Она је показатељ наших идеја, заблуда, а све је дато кроз личну причу, јер ја не умем ништа да пишем што нема емоција и где није човек у центру пажње са свим свим добрим и лошим странама. У трећој књизи ове трилогије, коју ће бити натеже написати, све смо доживели и лакше ми је "судити", а у другој књизи која је изашла и у којој се говори о Првом светском рату, било је лакше писати јер нема живих учесника који ће рећи да није било тако.


Прочитајте и:JU rok blago obukli u beogradsko ruho: Nenad Zlatanović o koncertu "Teksas flada" u Domu omladine Beograda i albumu


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Prellee

06.02.2020. 11:07

Bravo Nele! Ti što napišeš o Bosni je puna istina i buduće preskazenje. On što napiše to su istorijske činjenice i gola istina, puna istina o Bosni. Dobar pisac i ima šta da piše. Svaka ti čast.