Млада звезда етно музике, певачица Даница Крстић представила је нови сингл под називом „Сватови“ и аутентичан видео спот, којим је желела да подсети на то како је изгледала стара српска свадба. У венчаници, руку под руку са згодним младићем и фолклорном групом, Даница је свој раскошни певачки талент преточила у питку причу о заљубљеном пару, а песмом „Сватови“ пред публику донела спој традиционалне музике и модерног звука.

Прочитајте још:
Едита показала фигуру у маленом бикинију: Црвени купаћи истакао облине певачице (ФОТО)

- Песма је мало модернија него што је публика навикла од мене, али сматрам да смо баланс успели да постигнемо текстом карактеристичним за етно музику и спотом, којим сам пожелела да гледаоце подсетим како је изгледала традиционална српска свадба. Није ми било тешко да се посветим истраживањима и да уз литературу са Музичке академије, где студирам етномузикологију, направим малу реконструкцију српске свадбе из 18. века - каже Даница за „Novosti Online”.

Синглом „Сватови“ млада певачица наставља свој пројекат „Балкан концепт“ који је започела овог лета сарадњом са групом Диванхана, са којом је снимила и објавила сингл „Воће родило“. Пројекат окупља најбоље музичаре, композиторе и ствараоце у домену етно музике са простора Балкана. Песма „Сватови“ настала је у Скопљу, у студију чувеног Николе Мицевског, који је познат по сарадњи са Каролином Гочевом, али и по обрадама традиционалних песама, од којих се издваја „Ја излези Ђурђо“ групе „Next Time“. У проверену екипу сарадника Даница је уврстила и текстописца Милоша Жућу Смиљанића.

Фото: Duo Digital Media

Спот за песму „Сватови“ сниман је на скривеној локацији у близини Александровца, у етно селу „Слатковац“, чије су кулисе на најбољи начин употпуниле поруку која носи ова нумера.

Млада певачица не крије да је ово само једна од песама, која ће се наћи на њеном другом албуму који ће бити објављен до краја ове године.

Фото: Душан Петровић