ПРЕД нама је нова емисија "Излаз", колаж различитих прича, смештених у 20 минута, коју ћемо пратити четвртком од 13.05 и суботом у 11.35, на ТВ Студио Б. Ауторка и водитељка Александра Симић открива, за "Новости", да је на идеју за емисију дошла када је тражила излаз из једне животне ситуације.

- Сликање се, као мој таленат и хоби, изнедрило у једном периоду мог живота, у ком сам тражила излаз. Имала сам и две самосталне изложбе под називима "Излаз" и "Други излаз" - каже Симићева, која припрема и нови циклус ауторске емисије "Искрено", такође на СТБ. Док не почне, на истом каналу ћемо гледати репризе.

* Где се крију излази за наше свакодневне животне ситуације?

- Сви ми, свакодневно, тражимо излазе из различитих животних ситуација, неко из мањег, а неко из замршенијег лавиринта. Често се "заглавимо" у проблемима, доколици, дневној рутини, мрзовољи, незадовољству.. А, излази су свуда око нас. То су позориште, филм, књига, музика, лепа реч или помоћ других људи или, као у "Излазу", аутентичне приче познатих и успешних личности о њиховим начинима доласка до успеха, инспирације, среће.

* Шта су за вас проблеми и како их решавате?

- Моји излази су управо они које приказујем и у емисији. Често одем сама у позориште, када ми је потребан излаз у нешто лепо и садржајно. Спорт, аеробик и пилатес, мој је свакодневни излаз и ка њему усмеравам и гледаоце. То није само гимнастика, већ извор ендорфина и серотонина, а неретко ми се мисли бистре уз вежбање, када ми навиру нове идеје и решења проблема. Уз спорт, упознајем нове, квалитетне људе, чија су искуства такође излаз. Зато треба више да слушамо једни друге, а не само да причамо своје приче и износимо своје проблеме, јер тиме ништа не решавамо. Дилеме и наше дневне промене расположења су саставни део живота, али зато су ту разни, добри излази и решење ће се појавити, као и расположење. То је мисија ове емисије. Мислим да за сваки проблем постоји решење.

* Како је дошло до сарадње са Телевизијом Студио Б?

- Студио Б је, од почетака мојих уредничких и ауторских пројеката, био и остао пријатељска кућа. Менаџмент је препознао заједничку мисију и отворили су ми широм врата, а ја сам са захвалношћу ушла, с тим да посебну захвалност дугујем директорки Ивани Вучићевић.


ПИСЦИ, ГЛУМЦИ...

АЛЕКСАНДРА Симић нам је открила ко ће бити гости у наредним издањима емисије "Излаз".

- Исидора Бјелица, Мирјана Бобић, Андрија Милошевић, Горан Каран, Жељко Бебек, млади виртуоз на хармоници Александар Софронијевић, Драган Вујић Вујке, Десимир Станојевић, Љиљана Хабјановић, глумци и аутори Звездара театра, Биља Крстић, браћа Теофиловић и многи други. Тек смо почели!