Адмир Шеховић (34) је сарајевски глумац кога људи највише памте по улози малог Милана у српском фимском култном остварењу "Лепа села, лепо горе", који је сниман 1996. године.


Шеховић је своју глумачку каријеру започео са само 10 година, улогом у поменутом филму, међутим након тога повукао се и дуги низ година ништа није снимао. Адмир се ретко појављује у медијима, а свој глумачки рад више је посветио позоришту и представама које игра последњих година.


На малог Милана подсетио нас је водитељ РТС-а, Слободан Шаренац, који је на свом Инстаграм налогу поделио фотографију и показао како данас изгледа Шеховић.

- Адмир Шеховић, глумац, верујем да га се највише сећате по улози малог Милана из филма "Лепа Села Лепо Горе" - написао је Шареанц у опису.


- Филм је сниман 1996. у околини Пријепоља. Ја сам највише личио на Бјелогрлића и за улогу Милана изабран међу стотинак дечака. Халила је тумачио Милош Ђуричић из Вишеграда и зато је градом почела кружити прича да су нам улоге доделили с разлогом, јер су наводно хтели да због рата у земљи Србин глуми муслимана и обратно. Так сам пре неколико дана од Драгојевића сазнао да је то заиста била његова жеља, али да се радило о случајности да, ето, ја личим на Бијелу - открио је Шеховић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Правог јунака „Лепа села лепо горе“ сви заборавили


Адмир је испричао и која сцена са снимања филма ће му заувек остати у памћењу, па открио да су баш ту исту снимали више пута због његово страха.


Фото: Инстаграм


- У сећању ми је најупечатљивија сцена кад сам каменом требао ударити Мицу Трофртаљку. Снимање је обустављено јер смо чекали да се направи камен од гуме и зато сам ваљда тај реквизит доживео као нешто јако важно, па смо сцене више пута понављали јер бих ја, након што ударим Мицу, кренуо да ухватим камен, плашећи се да ће одлетети у провалију - испричао је Адмир пре четри године у интервјуу за лист Полимље.


(telegraf.rs)