Откако су шокирали јавност својом објавом да се повлаче са службених краљевских дужности и да се одричу новца који су добијали у замену од порезних обвезника, принц Хари и Меган Маркл не престају да интригирају како британску јавност тако и остатак света.

Иако многи нагађају да су се војвода и војвоткиња од Сасекса са својих дужности повукли због превеликог притиска медија, амерички таблоид „Глобе“ пише да је за све крива Меган, због које је Хари доживио нервни слом.

- Принц, једноставно, више није могао да гледа колико се лоше његова супруга носи с улогом аристократкиње. Страховао је да ће га Меган оставити и узети њиховог сина Арчија са собом. Све те околности узеле су свој данак и у једном тренутку је „пукао“, због чега је седмицама ишао на терапије код психијатра који га је посећивао у склопу виле у којој је боравио у Канади током протеклих божићних празника - открио је непознат извор и додао да је Меган његов тренутак слабости окренула у своју корист и саветовала му да ће бити много срећнији ако се, једноставно, одрекну краљевских дужности и одселе се из Велике Британије.

Подсетимо, пар који је одлучио остатак живота провести на две адресе путујући тако на релацији Северна Америка - Уједињено Краљевство, већ је наводно изабрао кућу у Канади која ће им постати будући дом, а за њу ће морати издвојити око 28 милиона долара.