Када чујете име Мирјана Петричевић вероватно ће вам бити тешко да се сетите ко је она док се не помене њен песудоним Мира Косовка. Њен живот био је посут трњем, препун губитака и сиротиње. А одувек је интригирала јавност јер има заиста необичну животну причу.

Мира Косовка је, кажу, још за време Југе имала осмех који може све да разоружа. Ипак, тај осмех је крио тугу.

Док је била дете била је обучена као дечак јер тако су је облачили отац и браћа. Била је вирџина. Мајку није имала.

Маму су јој, наиме, убили Албанци, па се 1999. године преселила у Аустрију, што се каже трбухом за крухом.

- Мука ме, сине, натерала да одем. Сви моји су избегли из Ђаковице, нико нема пара, нико те не пита како ти је... Када су ме позвали људи из Аустралије и питали за колико новца ћу отићи да радим, рекла сам им: “Колико дате.” Кад немаш пара, и сто марака је много. Отишла сам и остала тамо - рекла је својевремено Мира.

Поред мајке, изгубила је и брата близанца, што је утицало на то да престане да се бави музиком.

- Више нисам могла да певам, није ми било ни до чега. Смрт брата ме је потпуно уништила. И данас осећам велику празнину. Увек је волео да ме види насмејану и лепу, звао ме је “Мој црни лабуде”... После његове смрти била сам емотивно убијена, мислила сам да ће ми бити лакше уз пиће- навела је певачица у једном интервјуу.


Пре неколико година испричала је да је њена једина жеља била да посети родну Ђаковицу где је њена мајка изгубила живот.

- Волела бих да видим своју девојачку собу, волела бих да видим своје руже које сам ја садила али... Неко други ужива, све је наше остало доле, моје браће и моје. Није баш лако али Боже мој. Зидови су зидови и кућа је кућа, Боже мој али мајку су ми убили тада и то ми је највећа рана - рекла је она у исповести у емисији “Еxклузив”.