Поводом вишедневних спекулација на тему размене спортског садржаја између два највећа емитера у Србији, своје виђење изнела је и телевизија Арена спорт.


Телевизије Спорт клуб и Арена спорт задужене су за пласирање најатрактивнијих и најважнијих спортских садржаја у нашој земљи, али је још увек тешко у понуди великог броја кабловских оператера ове две телевизије „пронаћи“ у истом пакету.


Групација СББ је за такву ситуацију у Србији оптужила свог директног конкурента и навела да СББ кабловском оператеру није дозвољено да у своју понуду уврсти програме Арене и све друге канале који се налазе у саставу ХД Wин групације.


Тим поводом корисницима широм Србије обратио се и генерални директор HDWin-а, господин Небојша Жугић.


- Назвао бих то гласинама и неоснованим оптужбама. Тврдим да апсолутно није тачно да Арена спорт не жели да буде део пакета које својим корисницима нуди СББ. Напротив, Арена спорт је носилац права преноса националних такмичења готово у свим спортовима и сигурно јој није у интересу да гледаоце у Србији ускрати за најгледаније утакмице наших клубова у националним и европским оквирима.


Ми желимо да Звезду и Партизан у Србији преко Арене спорт гледа цела Србија, као и што желимо да у утакмицама наших НБА кошаркаша ужива већи број корисника. Увек смо се борили за што већу видљивост и популаризацију српског спорта - истакао је Небојша Жугић и додао да његове речи потврђује и изузетна сарадња са терестријалним партнерима, РТС, О2, кроз коју Арена спорт омогућава и њиховим корисницима да уживо гледају најзначаније спортске догађаје од којих се неки могу окарактеристати као догађаји од великог националног интереса.


Прочитајте још: Небојша Жугић: Фудбал заслужује подршку друштва

Директор Арена спорт истиче да од стране СББ-а никада није добио позив за сарадњу али и да су његова врата свима отворена за разговор.


- Што се навода из СББ-а тиче одговорно и са сигурношћу тврдим да од њих никада нисмо добили захтев за понуду да у њихове пакете уврсте и програме Арене спорт. Да јесу, сигурно бисмо прихватили позив за разговор и договор, као што сарађујемо са свим другим оператерима у Србији и региону, укључујући и Telemachу Босни и Херцеговини који је део United Media групе. Међутим, таквог позива са њихове стране никада није било. Овом приликом их позивам, ако искрено желе сарадњу, да нам се обрате и да покушамо заједно да постигнемо договор за добробит свих љубитеља спорта у нашој земљи – закључио је директор Арена спорт, Небојша Жугић.