ЧУВЕНИ композитор и музичар Тончи Хуљић наступио је прошле године на премијерној церемонији доделе регионалних музичких награда "MAC" у београдској "Штарк арени", а појавиће се на сцени и током другог издања, у понедељак 27. јануара. Хуљић подржава овакав тип манифестације, где су спојени најразличитији жанрови популарне музике.

- Нема друге - уверава за "Новости" Тончи. - Највећи проблем свих држава које су настале распадом Југославије је што је свака створила неку своју сцену, а веома мали број музичара се пребаци у друге земље. Кад је у питању фолк, загосподарила је српска музика. Викендом, сигуран сам да ви у Србији немате толико извођача народне музике колико их је у Загребу (смех). Хрватска је добра у попу - Петар Грашо, Јелена Розга... Оно што је, међутим, настало после 2000, није успело да прође.


Прочитајте и:Jelena Rozga najavila novu pesmu i poručila: Verujem u ljubav, iako me je demantovala u životuОставимо по страни причу о "Парном ваљку", "Прљавом казалишту", "Магазину", то су институције саме по себи. Деле се силне награде у локалним оквирима, ствара се музика која може да делује само у уском простору. Не може да се изведе ни у суседној земљи, а камоли у Европи, свету. Ја размишљам на велико.