ИЗДАВАЧКА кућа "Кроација рекордс", бивши "Југотон", објавила је, на двоструком диску, златну колекцију од 50 песама браће Бајић - Томислава, који нас је напустио пре непуне две године, и Андрије. Уметници родом из села Јабучје поред Лајковца, познати су као композитори, текстописци, инструменталисти и вокални солисти. За многа дела се ни данас не зна да су их они компоновали, већ се сматра да су народна, изворно настала. "Над извором врба се наднела", песма која је прославила Силвану Арменулић, коло "Колубарски вез", само су нека од њих.


Прочитајте и:Uskoro pred beogradskom publikom: Frajle 23. marta u Kombank DvoraniТоком 50 година рада објавили су 43 сингл плоче и 28 лонг-плеј албума. Браћа Бајић су први добитници "Југотонове" награде "Златна птица", додељене за 1.000.000 продатих плоча за само један сингл, у времену, када маркетинг какав данас познајемо, није постојао. Снимили су 120 трајних снимака за архиву Радио-Београда.

Током педесетогодишње каријере, Томислав Бајић сакупио је више од 2.000 употребних народних речи и израза, које нигде нису биле записане, и уступио их Српској академији наука и уметности, где се и данас налазе, као и 12.000 текстова изворних народних песама, који нигде нису објављени, а данас се налазе у приватној архиви.