После 10 година паузе: Екстра Нена промовисала албум Марионета

М. Ћунковић

23. 01. 2020. у 00:26

После 10 година паузе: Екстра Нена промовисала албум Марионета

Фото В. Данилов

Током каријере огледала се у многим жанровима

ПЕВАЧИЦА Снежана Берић, позната као Екстра Нена, промовисала је у среду у клубу РТС свој 12. албум - "Марионета" који је, после десетогодишње дискографске паузе, објавила у децембру за ПГП РТС. Представница Југославије на "Песми Евровизије" 1992. у Малмеу, са нумером "Љубим те песмама", Нена се током каријере огледала у многим жанровима. Оставила је траг и у свету глуме, књижевности, уједно је и професор на Универзитету "Мегатренд".

- Пишући текст за насловну песму, сматрала сам да смо сви ми, на неки начин, марионете у стварности у којој живимо - објашњава Нена. - Гледам, међутим, живот са позитивније стране, па чак и то што смо марионете посматрам као игру.

Албум је, вели певачица, комерцијалнији у односу на њена претходна издања.

- Све песме је компоновао Иван Акулов, Рус по рођењу који не живи овде - наглашава Снежана - Радио је са својим тимом музичара са Конзерваторијума у Москви. Милена Лудајић је написала битне делове неких текстова, а онда сам ја то мало "обојила", да имају сви срећан крај. Сматрам да наш живот не треба да пролази у сузама. Може допола, а после - уз мало смеха.

Прочитајте још - Екстра Нена: Наши проблеми су хигијена, самопоштовање и предрасуде

Нове песме, каже, долазе из њеног срца.

- И Иванова музика, и Миленини и моји текстови иду из дубине душе. Аутобиографски су. Ово је нешто квалитетно. У ери свега што нас окружује, мислим да је то један мали допринос култури Србије и Београда. Да покажемо да можемо и на овај начин, и да не потцењујемо више публику.

Берићева је, набрајајући сараднике, посебно истакла редитеља спотова и аутора фотографија, Дејана Милићевића, који је узвратио лепим речима, истичући да је његова афирмација почела управо 1992, када је сликао Екстра Нену. Јавно је приказан и први спот с новог албума, за нумеру "У хладној води".

Сузана Манчић и Влада Граић

"БЕОВИЗИЈА" СВЕ ИЗНЕНАДИЛА

ЗА многе је било велико изненађење што Екстра Нена, певајући "Још ти чујем глас", прошле године није ушла у финале "Беовизије".

- И наш цео тим је био изненађен, али, претпостављам да су то биле неке игре РТС - без увијања ће, за "Новости", певачица. - Немојте да се чудите што изговарам ствари какве јесу. После тога не може да буде никаквих последица, јер причам истину. Разумем да се организује нешто да би неко ишао на "Евровизију", то је све у реду, али морате да покажете поштовање према одређеним личностима које то заслужују. Надам се да ће ове године на "Евросонг" да оде најбоља песма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)