Меган Маркл и принц Хари већ покрећу судску парницу против папараца, пишу медији. Ове вести долазе након што су се појавиле фотографије Меган како шета са сином Арчијем и два пса у једном парку у Канади.


Адвокати војводе и војвоткиње од Сасекса послали су британској штампи писмо у ком се тврди да су фотографије војвоткиње снимљене без њеног пристанка и обавештења да ће бити коришћене.


Правни тим такође је рекао да су папараци камповали испред канадске куће пара, користећи камере са великим фокусом за снимање њихових фотографија.

Принц је у последњих неколико година више пута осудио поступање медија према његовој супрузи. У октобру је објавио да Меган тужи једну медијску кућу и иступио је против таблоида, оптужујући их да лажу.


"Мој најдубљи страх је историја која се понавља. Видео сам шта се дешава када неко кога волим постане тема медија до те мере да се више не третира или не доживљава као стварна особа “, рекао је принц, мислећи тиме на своју покојну мајку, принцезу Дајану, која је погинула након што су је прогонили папараци.

"Изгубио сам мајку и сада гледам како моја супруга постаје жртва истих моћних снага. Захваљујемо се јавности на сталној подршци. То је веома цењено. Иако се можда не чини тако, заиста нам је потребна ваша подршка", рекао је принц, преноси Хафингтон пост.


Подсетимо, Хари је у понедељак дошао у Канаду како би се придружио жени и сину у "новом почетку".


Према саопштењу које су током викенда објавили и краљица и Бакингемска палата, војвода и војвоткиња од Сасекса више неће примати јавна средства од пролећа 2020. године и одустаће од коришћења титула његовог и њеног краљевског височанства. Такође, више неће имати ни било које краљевске дужности.


Они ће такође вратити британским порезним обвезницима 3,06 милиона долара утрошених на обнову њиховог дома у дворцу Виндзор. Упркос свим променама, краљица је у изјави рекла да ће "Хари, Меган и Арчи увек бити вољени чланови њене породице".

(Б92)