РЕГИОНАЛНА додела музичких награда "МAC", која ће бити одржана 27. јануара у београдској "Штарк арени", биће, судећи по најавама, још гламурознија, жанровски разноврснија и сценски и продукцијски богатија у односу на прошлогодишње, премијерно издање. Док је гласање за награде у многобројним категоријама још увек у току, познати су детаљи везани за извођаче у ревијалном делу.

Посетиоци у нашој највећој дворани, али и гледаоци ТВ Пинк и других регионалних станица које ће директно преносити ову манифестацију, уживаће у ефектно осмишљеним наступима извођача народне, поп и рок музике, а значајан део биће посвећен и популарним треперима. На сцени ће заблистати Лепа Брена, Јелена Розга и Калиопи, Невена Божовић и Сара Јо, Џала Брат и Буба Корели, Сенида, "Ху си", С.А.Р.С, Тончи Хуљић, "Балканополис", Мањифико... Поред Србије, Хрватске, БиХ, Македоније и Црне Горе, ове године се манифестацији прикључује и Словенија.

Организатори су најавили и један специјалан наступ. Глумац Виктор Савић придружиће се поп извођачима и реперима, међу којима ће бити Бане Лалић МВП, Киза "Робин Худ", Александар Џанкић, Ди-џеј Муња, Нигор, Смоке Мардељано, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс и Марко и Маја Луис.

Прочитајте још: Друга фаза гласања за доделу музичких награда

Што се тиче борбе за награде, у конкуренцији се нашло више од 600 извођача. Публика је гласала за своје фаворите на званичном сајту МАC 2020, па је, на основу тога, направљен избор за други круг, који је још у току. У 18 категорија распоређено је 120 извођача. На дан одржавања церемоније, у свакој ће по пет најуспешнијих остати у конкуренцији за награде.

Виктор Савић ,фото АТА

Спектакл ће 27. јануара почети у 19.30 доласком званица и дефилеом на црвеном тепиху.