Супруг певачице Драгице Радосављевић Цакане, Небојша Негић, налетео је 24. децембра у београдском насељу Сремчица аутомобилом на пешака, који је након три недеље преминуо.

Небојша Негић изнео је детаље ситуације наводећи како је све време био уз повређеног након несреће, као и да се константно распитивао о његовом здравственом стању. Како тврди, све се догодило када се враћао с посла, у мрачном делу улице. Његов аутомобил је, како каже, био технички исправан, а према његовим речима алкотест је показао да је имао 0,00 промила алкохола у крви.

- Желим пре свега да изјавим своје надубље извињење и саучешће породици преминулог господина - на самом почетку разговора рекао је Небојша, а потом изложио детаље несрећног случаја.

- Ја сам се тог дана, 24. децембра, враћао кући са посла, било је негде око 15 и 30 часова. Кретао сам се Београдском улицом, време је било лоше, падала је киша и била је сумаглица. Ја сам се кретао колоном возила, која се кретала врло споро, ето, неки просек је можда био неких 20 км/х.

Прочитајте још - Цакана: Нисам још зрела за пензију

- Око неких 16 и 30 цела колона је стала на један пешачки прелаз и после тога смо кренули. Након тога није прошло ни минут можда, зачуо сам један туп ударац и видео силуету човека, који ми се буквално бацио на хаубу. Махинално сам почео да кочим и покушао да га избегнем, али је тај господин пао на хаубу и само склизнуо са хаубе. Да ли је тај човек ударио главом о бетон када је склизнуо, то стварно не знам.

- Када сам се зауставио, одмах сам истрчао из возила, пришао му и загрлио га. Ја њега нисам колима ни дотакао у смислу кочења, значи нисам прешао аутом преко њега. Он је био у свесном стању, али нисам успео баш неку комуникацију да успоставим са њим. Одмах сам назвао Хитну помоћ и полицију која је дмах дошла на место несреће, док је Хитној помоћи требало мало више времена - објаснио је Небојша.

Ја сам њега држао све време до доласка Хитне помоћи, али ми нико није пришао, неко ко га је можда познавао. Нисам сазнао ни његово име, ни ко је, баш ништа. Покушао сам да му помогнем, али плашио сам се наравно да нешто не отежам. Након тога радио сам алкотест, који је показао да немам алкохола у крви и све остале процедуре сам испоштовао - истакао је Цаканин супруг.

- Након несреће, константно сам комуницирао са љубазним медицинским сестрама које су ми излазиле у сусрет и давале информацију наредних пар дана о стању настрадалог господина. Међутим, оне су ми увек давале исти одговор, да је стање непромењено. Мене је ова несрећа јако погодила, осећао сам се лоше данима, избегавао сам контакте. Ето, све празнике сам провео сам без жене, без деце, без унука. Ето, изабрао сам да у тој некој самоћи одболујем то - испричао је Небојша.

(телеграф)