Принц Хари и Меган више неће моћи да користе титуле "њихово краљевско височанство", нити ће добијати новац из јавних фондова за дужности чланова краљевске породице, саопштено је из Бакингемске палате.

Како преноси ББЦ, војвода и војвоткиња од Сасекса рекли су да намеравају да надокнаде новац за поправку Фрогмора, куће коју су користили, а она ће остати њихов дом у Уједињеном Краљевству.

Пар такође више неће формално представљати краљицу. Ова одлука донета је након што су Хари и Меган саопштили да се повлаче из краљевског живота и желе да постану финансијски независни.

Краљица Елизабета II је званично подржала њихову одлуку након породичног састанка на ком је о томе детаљније поразговарала с унуком Харијем.

У најновијем саопштењу каже да је задовољна јер је након "вишемесечних контроверзи и нагађања" пронађен конструктиван пут за њеног унука и његову породицу.

"Хари, Меган и Арчи ће увек бити много вољени чланови моје породице. Препознајем изазове које су искусили као резултат интензивног надзора у последње две године и подржавам њихову жељу за самосталнијим животом. Желим да им се захвалим на њиховом преданом раду у овој земљи, у заједници и шире, и посебно сам поносна на то што је Меган тако брзо постала члан породица. Сви се надамо да ће им данашњи споразум омогућити да започну изградњу срећног и мирног новог живота", поручила је Елизабета II.