САБОР виолиниста Србије, другу годину заредом, биће одржан у Прањанима од 14. до 16. августа, договорено је на првом састанку Организационог одбора тог музичког фестивала који је одржан у Горњем Милановцу.

Дејан Ковачевић, председник организационог одбора фестивала, напоменуо је да ће припреме за реализацију манифестације почети раније него иначе, јер се, како је нагласио, очекује још већа посета у односу на прошлогодишњих 50.000 људи.

- Са великим амбицијама улазимо у реализацију фестивала. Из градског буџета имамо идентична средства као и прошле године. Очекујемо и финансијску и логистичку помоћ од привреде Горњег Милановца, јер смо стварно у кратком периоду осмислили и организовали фестивал за који је чула цела Србија - истакао је Ковачевић, и додао да ће и ове године фестивал директно преносити телевизија Пинк.

Идејни творац Сабора и један од чланова Организационог одбора, Гвозден Николић, рекао је да је први Сабор виолиниста Србије положио велики испит пред народом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Емина Јаховић запрепашћена: Од Мустафе за рођендан добила поклон вредан 45.000 евра


- Наша амбиција је да гости фестивала буду озбиљни виолинисти, а за петорицу најбољих спремили смо новчане награде - казао је Николић, и изразио наду да ће се у кампању за промоцију фестивала укључити и Туристичка организација општине Горњи Милановац.Дејан Ковачевић,фото Танјуг/Г.Николић

Прва виолина Србије је прошле године, по оцени жирија, био Момир Јовановић из Новог Сада, док је "Златна виолина", по избору публике, припала Андреи Алимановић.