ЉУБИТЕЉИ америчке психолошке драме The Affair односно "Афера" (прошлог фебруара емитована на РТС), која је снимана од 2014. године, прошлог лета доживели су непријатно изненађење. Наиме, продукција је тада одлучила да се одрекне главне глумице Рут Вилсон. Будућност награђиване ТВ серије тако је, на крају четврте сезоне, доведена у питање. Ипак, снимљена је и пета, за коју се испоставило да је последња.

Вилсонова (37), која је за улогу Алисон Бејли у интригантној причи о емотивним последицама ванбрачне везе награђена Златним глобусом, од продукције овог успешног пројекта је добила шут-карту јер је, наводно, била кивна што је њен партнер, глумац Доминик Вест, неупоредиво више плаћен.

- Зарађујем мање од мушкараца који би били у мојој позицији. Чак ни после Златног глобуса не могу да им парирам. Доминик Вест дефинитивно добија више новца. Не знам колико, али сигурна сам да је плаћенији од мене - рекла је тада глумица коју смо гледали и као Џејн Ејр у верзији из 2006. године. После ове њене изјаве продукција је саопштила да је Рут инсистирала на томе да сними само четири сезоне, па је њен лик "убијен", тако што је Алисон починила самоубиство утапањем у близини свог дома.

Прочитајте још - Рита Вилсон, супруга Тома Хенкса, честитала Васкрс

Публика је била шокирана, али сада, најзад, барем зна истину - Вилсонова је ућуткана! Било јој је забрањено да прича о разлозима одласка. То су потврдили извори из продукције, који су још рекли да се глумица дуго жалила на "токсичну" атмосферу на снимању, али и на инсистирања да се од ње тражи да снима све више и више голишавих сцена, што првобитно није био договор. Како нико није имао слуха за њене жалбе, одлучила је да оде.

Није Рут, међутим, сметала само учесталост сцена секса, већ и њихова природа. Такође, више није могла да поднесе стално трвење између ње и секретарице Саре Трим. И други који су радили на овом пројекту потврдили су да је Тримова била глува на све притужбе да глумце ставља у немогућ положај.

Наведено је и да је Тримова коментарисала изглед глумица на непримерен начин, укључујући и Вилсонову, као и да су речи које је изговарала том приликом "пре могле изаћи из уста неког мушкарца педесетих година прошлог века, него из уста једне жене". Изашло је на видело и да су поменуте сцене секса, током снимања, иоле да се виде на много монитора, што значи да су их гледали и људи који нису део продукције.

- Нисам манипулативна. Одувек сам феминисткиња. Прекидала сам сцене секса у којима је Вилсоновој било непријатно. Не бих могла да малтретирам било коју жену, то нема везе са реалношћу - категорична је жена, која је својевремено била и део продукције хит серије "Кућа од карата".

Како било, "Афере" више нема. После блиставог почетка, дочекала је прљав крај.