НА регионалној Радио-телевизији Панчево, која ове године обележава четири деценије постојања, недељом у подне, однедавно можемо да пратимо нови, једночасовни ток-шоу, под називом "Лице нације". Гости аутора и уредника Марка Милутиновића до сада су били министар финансија Синиша Мали, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, књижевник Светислав Басара, Игор Јурић, др Добривоје Радовановић... У емисији, каже Милутиновић за "ТВ новости", преовлађују полемички тонови и нема механичких питања.

- Када већ доведем госта који одлучује о нечему или некога ко је направио каријеру, он има пуно право да ми одговори питањем. То ме увек инспирише, јер сам тако непрестано у менталном фитнесу - објашњава Милутиновић који је каријеру започео на Трећем каналу, а касније је радио и ауторске емисије из туризма, под називима "Волим да путујем" и "Отворите атлас". Последњих пет година, Милутиновић се налази и на месту одговорног уредника Продукције грамофонских плоча Радио-телевизије Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Никола из “Истина и лажи” заголицао машту обожаватељки провокативном фотографијом на Инстагарму (ФОТО)

* Како је дошло до сарадње са РТВ Панчево?

- Сасвим случајно. Седео сам са менаџментом те телевизије и рекао им како имам синопсис ток-шоуа који би био мало тврђи и оштрији, без обзира на то ко је гост. Мада је идеја за емисију моја, ово је заједнички пројекат РТВ Панчево и Телевизије Дунав. РТВ Панчево је регионални емитер, који покрива читаву Војводину, а кроз сарадњу са око 80 локалних медија и целу Србију.

* На који начин бирате саговорнике?

- Моји гости су познате личности, са којима разговарам о актуелним темама, њиховим пословима, успесима, плановима. Кроз форму активног интервјуа бежим од стандарда, јер ми саговорници својим одговорима дају шлагворт за моја питања, која затим могу да проширим и на неке животне теме. Потрудићу се да из прве руке сазнам где је истина у многим њиховим причама и животима. Ради се о емисији у којој ће некад бити и више гостију, ако тема то буде захтевала.

* Зашто сте се определили да емисију радите уживо, и то недељом у подне?

- Зато што ми то даје другачији доживљај и другачији адреналин. Посебно ми је занимљиво што се ради о регионалној телевизији, а нико није одбио гостовање. Недељом у подне је добар термин, јер нас не поклапа нико од других виђенијих формата.

* Ко ћете угостити у наредним емисијама?

- Суботом увече имамо састанак редакције, када се заједно договарамо која је личност или догађај обележио протеклу недељу. Дешавало се у неколико наврата да догађај сустиже догађај или да се суботом увече нешто деси и поремети нам већ договорене планове. Зато не могу са сигурношћу да знам ко ће бити гост.

* Јесте ли присутни на социјалним мрежама?

- Због природе посла јесам, али нисам одушевљен њима. Не бежим од тога да кажем да су оне чак полигон изгубљених душа. У овој трци с временом, треба мало успорити, јер је природна потреба људи је да се друже и да разговарају очи у очи.

* Шта бисте пожелели читаоцима у новој години?

- Да буду здрави и насмејани, јер живот је збир осмеха. Када ме неко пита јесам ли срећан, могу да причам само о томе да ли сам задовољан неким периодом, јер срећа је када ми се баш нешто лепо деси. Зато није богат онај који много има него онај коме мало треба. Што сам старији, увиђам да све невоље долазе због повећања наших потреба и жеља.


ИСПУЊАВА МЕ И КРЕАТИВНИ РАД

* ШТА радите када вам претекне мало времена?

- Волим да седим са пријатељима у кафани и причам о разним темама, јер ме то оплемењује. Наравно, испуњава ме и креативни рад, али ако је човек стално у грчу, ту ни од посла ни од живота нема ништа. Кафану никада нисам доживљавао као угоститељски објекат, већ као друштвени форум, на којем размењујем идеје са пријатељима, причам о неким лепим стварима и женама, наравно - открива Марко Милутиновић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бред Пит на додели награда захвалио колеги: "Због тебе сам престао да пијем" (ФОТО/ВИДЕО)

ЧОВЕК МУДРУЈЕ, А БОГ ОДЛУЧУЈЕ

* КАКО почиње ваш дан?

- Прво што урадим ујутру је да се помолим Богу, да ми дан прође тако да се не огрешим о некога, парафразирам Николаја Велимировића. Јер, човек мудрује, а Бог одлучује, како каже наш народ, зато треба генерално мало успорити - каже Марко.


ПГП РТС ОБЕЛЕЖАВА 69 ГОДИНА

* НА који начин се ПГП бори против пада друштвених вредности?

- Можда ја не разумем неке нове музичке правце, али моје млађе колеге, уредници, схватају све што се данас дешава. Међутим, национални дискограф нема право да повлађује неукусу и ми у ПГП се трудимо да та кућа заиста буде музичка индустрија. Ове године, ПГП РТС обележава 69 година постојања, генерације иза нас су правиле ту велику кућу, која данас има 200.000 нумера у својој фонотеци. Ради се о музичкој култури нације, објављујемо и дечја издања, издања уметничке музике, од Мокрањца, Чангаловића, Христића, које неправедно називамо некомерцијалним, а она се, напротив, врло лепо продају, тако да смо и директор ПГП Влада Граић и ја више него задовољни - искрен је Милутиновић.