Највећа балканска звезда Цеца Ражнатовић поштује све празнике и обележава их онако како традиција налаже, а каже да њен син Вељко уноси бадњак у кућу, док остали чланови породице бацају жито и новчиће.

- Моја жеља је да за Бадње вече и Божић сви будемо код куће заједно. Вељко и Анастасија то знају и не праве питање око тога. Мој син, као мушка глава породице, уноси бадњак, а ми остали бацамо жито и новчиће по кући - каже Цеца Ражнатовић и додаје да ће им се овог Божића у томе придружити трудна снајка Богдана.

- Срећна сам што сам успела да научим своју децу да цене традицију и да усвоје обичаје на прави начин, као што смо сестра Лидија и ја научене још у детињству. Божићни ритуали ме радују, па тако ни даривање не изостане. Радујем се поклонима које добијем, али сам најсрећнија када видим колико су моја деца и сестрићи одушевљени својим.

Фолк дива објашњава да није вешта у кухињи, тако да ће за празничну трпезу бити задужена њена сестра Лидија.

- Мене то не занима. Да ме занима, научила бих до сада. Имам много других обавеза, тако да немам када да размишљам о кувању. Лидија и њен супруг су одлични кувари, па је трпеза увек лепа, али и посна. Док други буду кркали прасе, ми ћемо брстити рибу, али то нам не смета - каже певачица за "Српски Телеграф".

Обичај да се новчићи и жито бацају када улази домаћин у кућу са бадњаком датира из најдубље прошлости, а наши преци веровали су да штити породицу.


(Блиц)