Светлана Цеца Ражнатовић (46) на репризи Нове године певала је у Будви, а Стари град је био премали да прими све који су желели да уживају у Цециним хитовима.


У једном тренутку, певачица је запевала: "Црна Гора и Србија, то је једна фамилија" и тако изазвала одушевљење међу публиком.


Певачица никада није крила да Црну Гору и Србију доживљава као "једну фамилију", а познато је да је њен покојни супруг Жељко Ражнатовић био пореклом Црногорац.


Такође, и певачицин син Вељко Ражнатовић недавно је у Бањалуци, током меча са Мађарем којег је нокаутирао у другој рунди, нагласио да је поносан на своје црногорско порекло, као и да су Срби и Црногорци браћа.


Прочитајте и: Predsednik Skupštine CG: Primena zakona zaustaviće manipulacije vernicima


Познато је да се широм Црне Горе хиљаде верника Српске православне цркве (СПЦ) и других грађана протестују због усвајања Закона о слободи вероисповести којим се, како сматра Црква угрожавају права СПЦ и Срба.


У храмовима СПЦ широм Црне Горе грађани се окупљају сваке вечери, како би исказали противљење недавно усвојеном закону.


Закон о слободи вероисповести, који је прошле недеље усвојила Скупштина Црне Горе, предвиђа да се држави враћају верски објекти и земљиште које верске заједнице користе на територији Црне Горе, а за које се утврди да су изграђени средствима државе или су били у њеном власништву до 1918., и за које сада нису регулисани имовинско-правни односи. Српска православна црква противи се Закону, наводећи да је то удар на Цркву.


Влада Црне Горе одбацила је такве оптужбе, наводећи да је нови Закон о слободи вероисповијести у складу с међународним законским прописима.